Rune Green har arbejdet med humor i snart 25 år. Vi har spurgt Rune om – hvad han kan lære dig.

 

HVORFOR SKAL VI LÆRE OM HUMOR?

Fordi der er mange myter om humor og der er mange spændende sider ved humor som de fleste ikke kender. Jeg mener, at arbejde med en humoristisk indstilling til arbejdslivet er en alvorlig sag. Men samtidig også en dejlig legende og munter måde, at ændre sin indstilling til arbejdslivet og den måde vi kommunikerer med kunder og kollegaer på. Humoristiske ledere og medarbejdere er ofte mere vellidte end andre. Den muntre receptionist skaber positive oplevelse for kunderne, som de kan huske længe efter. Og det kan faktisk læres.

 

NÆVN EN MYTE OM HUMOR, SOM IKKE PASSER?

Der er ikke nogen som er født med en humoristisk sans. Der er ikke nogen, som kommer ud af mor, kigger på hende og siger: ”Nu skal du høre den med Nonnen og Sømanden!”

Det er en tillært evne, som har meget at gøre med, om du er vokset op i et miljø, hvor humor var vigtigt. Humoristiske mennesker kan også være mennesker, som har brugt humor meget. Så er de blevet ved med at bruge det og på den måde har de faktisk øvet sig i det – ubevidst. Der er ikke noget som peger på, at man ikke kan øve sig på det bevidst – og få meget ud af det.

 

HVAD VIL DU GERNE LÆRE TILHØRERNE?

Humor står som regel nummer 2 eller 3 på listen over det som medarbejderne skatter højest i deres arbejdsmiljø. 75% af alle jobannoncer søger humoristiske medarbejdere.

Alligevel er vores humoristiske sans ikke noget, vi arbejder ret meget med i vores arbejdsmiljø. Vi prioriterer fysisk sundhed langt højere end mental sundhed. Humor hænger sammen med vores mentale sundhed. Jeg synes bare, vi bør sidestille de to ting. Det er sjældent, vi siger: ”Peter er min bedste kollega, fordi han har sådan en flot fysik”. Det er oftere vi siger: ”Peter er min bedste kollega, fordi vi har samme form for humor – vi er på bølgelængde”. Faktisk er det sådan, at humor er en af de mest effektive måder, at skabe nærvær mellem mennesker på. Derfor vil jeg gerne inspirere tilhørerne til at få mere ud af deres arbejdsliv og den tid de bruger sammen med deres kollegaer.

 

NÆVN DEN BEDSTE OPLEVELSE DU HAR HAFT SOM HUMORIST

Der er rigtig mange. Et af højdepunkterne på være, da jeg stod bag i et lokale på Færøerne og hørte en højtstående chef holde en tale på færøsk, som jeg havde skrevet. Det var sjovt at høre hans ca. 130 medarbejdere skrige af grin af mine jokes – på færøsk. Jeg havde skrevet dem på dansk og han havde selv oversat.

Ellers synes jeg altid, det er en fornøjelse at holde foredrag ude på danske arbejdspladser. Hvad enten det er det private eller offentlige. Jeg har både holdt for flere internationale publikumer og på tværs af kulturer. Det er lige meget om der er 35 mennesker eller 200. Det er mødet mellem os og det gode lærerige grin – som er så fantastisk.

 

Du kan læse mere om Rune Green på www.runegreen.dk