I november 2019 lancerede Anna Knakkergaard, som er mor, læge og klinisk hypnotisør, platformen hypnobaby.dk. I dag er platformen blevet til en app, der har til formål at hjælpe kvinder og par før, under og efter graviditetsforløbet.

Missionen er klar: Anna Knakkergaard ønsker at hjælpe kvinder og par med at blive gravide. Hun ønsker at bidrage til en god graviditet og vellykket fødsel samt, at den første tid med barnet bliver så god som muligt. Alt dette skal hjælpes på vej igennem hypnose – mere specifikt ved hjælp af appen HypnoBaby, der netop er lanceret. I første gang til iOS, mens Android-versionen er på vej.

Hypnobaby.dk, hypnobaby, Bizz Up

Professionel hjælp lige ved hånden

Med appen HypnoBaby har du bogstaveligt talt professionel hypnosebehandling lige ved hånden. Selve appen er gratis, og alle brugere har adgang til generelle afslappende og stressreducerende hypnoser. Derudover er der mulighed for at tilkøbe materiale, hvis du som bruger vil dykke dybere ned i hypnoseuniverset.

Alle hypnoserne er udviklet og indtalt af Anna Knakkergaard selv og er baseret på klinisk erfaring samt de studier, der er foretaget på området.

Anna har siden 2014 arbejdet med klinisk hypnose som behandlingsform til både børn og voksne, og har nu valgt at tage steppet videre ved at kaste sig ud i et iværksættereventyr og lancere sin egen app med fokus på hypnose i forbindelse med graviditet.

At jonglere rollen som mor, læge og iværksætter

Hypnobaby.dk, hypnobaby, Bizz Up

Anna har i forvejen en del at se til i sit hverv som læge – og mor til fem. Alligevel var der for hende ikke andre muligheder end at starte som iværksætter, da hun så muligheden for at hjælp endnu flere mennesker igennem hypnose.

”Jeg faldt over et spændende studie, hvor man havde brugt hypnose i forbindelse med fertilitetsbehandling og påvist, at chancen for graviditet blev markant større i hypnosegruppen. Det gjorde mig rigtig nysgerrig på, hvad der ellers var af forskning på området”, fortæller Anna.

”Derfra tog det fart! Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at en platform som HypnoBaby ikke fandtes allerede. Resultaterne fra studierne faldt fuldstændig i tråd med min kliniske erfaring på området, og jeg følte simpelthen, at jeg skyldte kvinderne og deres partnere at udvikle HypnoBaby.”

På den måde startede et iværksættereventyr, som har kostet både tid og energi, men som i sidste ende har været det hele værd. Med fem børn at se til, har det til tider været udfordrende for Anna at jonglere både jobbet, moderrollen og den nye titel som iværksætter. Med den færdige app på plads går det hele imidlertid op i en højere sammenhæng, og nu glæder Anna sig blot til, at hendes hypnosebehandlinger kan hjælpe endnu flere kvinder og par før, under og efter graviditet.

En ”hjemmelavet” platform til graviditetshypnose

Anna Knakkergaard har selv lavet platformen hypnobaby.dk. Undervejs har hun fået hjælp af forskellige frivillige kræfter, der alle har været begejstrede over projektet og – ligesom hun selv – straks har kunnet se den dybere mening i det.

”Jeg kan huske, at jeg sagde til min kæreste, at det nok ville tage mig en lille uges tid at lave, men reelt har det kostet mere end et halvt års arbejde. Heldigvis har det været sjovt hele vejen, og jeg er super taknemmelig for al den hjælp og sparring, jeg har fået.”

For nyligt fik Anna mulighed for at låne penge til appen af den nærmeste familie, og denne er netop lanceret.

”I første omgang bliver Hypnobaby tilgængelig i Appstore, men Android-udgaven er på vej”, fortæller Anna.

Slut med perfekthedskultur

”Det er fantastisk at have børn, men også benhårdt arbejde”, siger Anna. Tre af hendes børn har døjet med kolik, og de har bestemt ikke været en fryd at have med i mødregruppen.

I sit iværksætterarbejde med HypnoBaby forsøger Anna fra Randers at gøre op med tidens perfekthedskultur, hvor graviditet, barsel og forældreskab ofte bliver tegnet op i rosenrøde vendinger. Ifølge Anna er virkeligheden ofte en ganske anden.

”Flere par end nogensinde før har svært ved at blive gravide, og når det endelig lykkes, er graviditeten ofte langt fra så idyllisk, som man havde forestillet sig”, siger hun og fortsætter: ”Angsten for at miste barnet, ikke slå til eller ganske almindelig graviditetskvalme kan hurtigt tage glansen af det hele. Når barnet kommer, er virkeligheden typisk ikke så Instagram- eller cafévenlig, som man havde drømt om, og kroppen har måske ændret sig, så man næsten ikke kan kende den.”

Med appen og platformen HypnoBaby ønsker Anna at hjælpe kvinder og par godt igennem det at blive forældre – fra ønsket om et barn til tiden efter fødslen. Måske bliver baby-projektet en lille smule mere overskueligt ved hjælp af klinisk hypnose lige ved hånden. Det er i hvert fald håbet hos lægen, moderen og iværksætteren fra Randers.

Du kan læse mere om HypnoBaby på hjemmesiden hypnobaby.dk eller finde appen via linket https://applink.dk/hb