Møbelhuset ILVA ser et stort potentiale i Sverige, hvor virksomheden forventer at slå dørene op til otte nye butikker inden udgangen af 2023. I Danmark er der samtidig op mod seks nye butikker på tegnebrættet.

Danske ILVA åbnede i 2005 den første svenske butik i Malmø, som lige siden har været den eneste. Det bliver der dog snart ændret på, når den danske møbelkæde slår dørene op til et nyt møbelhus i Kristianstad i august 2021. Samtidig forventer virksomheden at åbne op mod otte nye møbelhuse i Sverige inden udgangen af 2023.

“I Danmark har vi set, at vores onlinesalg vækster der, hvor vi har fysiske butikker, og en stor del af det svenske salg kommer allerede fra webshoppen. Det vidner om et stort potentiale, og det er kombinationen af et stærkt onlinesetup og flere fysiske butikker, der skal understøtte den udvikling, som kan indfri det,” siger Rami Jensen, der er administrerende direktør i ILVA, og understreger:

“Butikken i Malmø klarer sig godt, og vi har oplevet en flot vækst, men vi har potentialet til at nå ud til mange flere mennesker og blive langt mere kendte i Sverige. Vi er klar til at vækste yderligere, og ekspansion er den primære vej.”

Også nye butikker på vej i DK

Efter IDEmøbler og ILVA blev slået sammen i sommeren 2019, er setuppet ifølge direktøren blevet styrket i en grad, så der nu igen kan rettes fokus mod ekspansion. Udover de planlagte butiksåbninger i Sverige forventer ILVA også at kunne åbne fire til seks nye møbelhuse i Danmark i løbet af 2021 og 2022.

“Ved at samle de to brands har vi styrket vores setup og værdikæde, og summen af forbedringer gør, at vi ud over de kommende butikker i Sverige nu også er klar til at udvide i Danmark. Trods et veludviklet butiksnetværk er der stadig tomme pletter på landkortet og sandsynligvis plads til fem eller seks nye møbelhuse inden udgangen 2022,” fortæller Rami Jensen.

ILVA kommer til Grønland

Detailkæden Pisiffik har gennem mange år forhandlet ILVAs produkter i Grønland.  Nu udvides samarbejdet, og i Pisiffik i Nuuk etablerer ILVA en shop-in-shop, hvilket giver bedre mulighed for at fremvise sortimentet for de grønlandske kunder. Pisiffik ser stort potentiale i det udvidede samarbejde.

“Med i ILVA i Grønland er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder et spændende og endnu bedre sortiment inden for møbler og tilbehør til hjemmet med gode konkurrencedygtige priser fra et kendt brand,” udtaler Pisiffiks administrerende direktør Per Steen Larsen.

 

 

ILVA er et levende og inspirerende boligunivers med et stort udvalg af møbler og boligtilbehør. Med cirka 900 medarbejdere, 42 bolighuse i Danmark, 8 i udlandet er ILVA Danmarks største og førende detailhandel indenfor møbler og boligindretning.