Der er behov for flere succeshistorier i Danmark i iværksætterfeltet, så der kan blive sat gang i eksporten og dermed væksten. Det er dog et felt, som mange tøver med at bevæge sig ind på, da det kan gå i begge retninger, hvad angår succes, og det kræver en vis startkapital. Har du startkapitalen i hus, er der ikke andet for end at springe ud i det, og derefter knokle og håbe det bedste.

Vi har udarbejdet en guide, som giver et overblik over de praktiske opgaver, som hører til det at være iværksætter, og til at lave en god iværksætterplan.

Markedsanalyse

Et iværksættereventyr tager som regel udgangspunkt i en unik ide, hvorefter resten følger. Inden du springer ud i at starte en virksomhed op, er det en god ide at foretage en markedsanalyse. Markedsanalysen har til formål, at give dig en ide om hvordan du og din virksomhed skiller dig ud sammenlignet med andre. Herefter får du en realistisk ide om, der er grundlag for at opstarte din virksomhed. Hvis der eksempelvis er adskillige succesfulde virksomheder, som tilbyder præcis det samme som dig, er oddsene for succes betydeligt mindre. Derfor er det essentielt at foretage en markedsanalysen, du risikerer på den måde ikke at kaste dig ud i en fiasko, som du på forhånd kunne have forhindret.

Gå fornuftigt til værks

Det er vigtigt at have en konkret plan over udgifter, så du hele tiden har et godt overblik. Du kan på den måde bedre planlægge diverse processer.


LÆS OGSÅ: GUIDE TIL SELSKABSSTIFTELSE


Nogle vælger at gå til banken og ansøge om et lån, til at starte en virksomhed. Det er ikke altid den bedste løsning. Lånet kan på mange måde komme til at forhindre en virksomheds udvikling, og komme til at fungere som en lænke om benet, før projektet overhoved er skudt i gang.

Opsøg rådgivning

Der er mange måder hvorpå du kan få rådgivning. Nogle vælger at gå til en konsulent, hvilket kan have en enormt stor værdi for den enkelte. Det er dog en løsning som koster.

Har du ikke budgettet til at inddrage en konsulent, så kan du med stor fordel opsøge gratis rådgivning. Der er nemlig massere af muligheder for gratis rådgivning derude. Internettet er her din bedste ven. De sociale medier er en platform, som mange går til, når der er behov for gratis rådgivning. Der er eksempelvis på Facebook en masse grupper for iværksættere, som du med stor fordel kan drage fordel af.

Netværk

Det er vigtigt at investere ressourcer i at netværke med de rette. Det er derfor en fordel at møde op til netværksmøder, konferencer og lignende, hvor der er mulighed for at møde mennesker som er relevante for dig og din virksomhed.  Du kan på den måde øge opmærksomheden omkring din virksomhed.

Når du begynder at tjene penge

Når din virksomhed er etableret og du begynder at tjene penge, er det en god ide at investere i din videre udvikling, med det formål at optimere processer. Alle virksomheder er afhængige af internettet, og håndterer i den forbindelse konstant store mængder af data. Det kan være derfor være en fordel at investere i en løsning, som giver den optimale internetløsning og ikke mindst lagringsmulighed. Global Connect tilbyder lige nøjagtigt dét.

Du kan alt afhængigt af indtjening og behov, begynde at kigge på muligheder for at optimering af dine omgivelser, her menes kontor. Alfa Omega tilbyder eksempelvis inventar til gode priser.