En vigtig ting for dagligdagen på arbejdet er muligheden for overblik og struktur, så man ved, hvad der skal ske den dag, den uge eller det år. En kalender er selvfølgelig løsningen.

En kalender kan være brugbar i både det private og på arbejdspladsen, men specielt på arbejdspladsen er det vigtigt at have et overblik over, hvad der sker og skal ske, for at kunne arbejde så effektivt som muligt. Så hvordan ser mulighederne ud?

Typer af kalendere

De tre åbenlyse typer af kalendere er en dagskalender, en ugekalender og en årskalender. Alle tre kan være relevante i hver sin kontekst, og alle kan bruges på samme tid. På arbejdspladsen kan tre andre kalendere også være relevante. Disse er: vægkalendere, studiekalendere og lommekalendere. En vægkalender kan være god, når der skal dannes et hurtigt overblik over forskellige aktiviteter, og den kan nemt hænges på væggen på kontoret. Studiekalendere er meget populære hos studerende, men de kan også bruges til jobbet, når det kommer til at skulle danne sig et overblik over diverse aftaler, vigtige deadlines og mere. Lommekalendere er små kalendere, som man kan have med i lommen, når man er på farten. Og dette er lige præcis deres store fordel. Om man vælger den ene eller den anden, eller endda flere, er selvfølgelig op til en selv!

Fysisk eller digital kalender

Det er ikke nogen hemmelighed, at en kalender nu til dags kan være enten fysisk eller digital. Man kan i dag finde mange forskellige digitale kalendere på internettet. Men hvad for en skal man vælge? 

Det kan selvfølgelig være lidt af en smagssag. En vægkalender kan, for eksempel, altid være rar at have på kontoret, mens nogle foretrækker at skrive deres planer ned med kuglepen eller blyant i en fysisk kalender. Disse kalendere kan for nogle også være lidt nemmere og lige til at bruge. Fordelene med digital kalendere er dog, at de kan være mere fleksible, har flere funktioner, kan synkroniseres med flere systemer (mobil, computer osv.) og nemt deles med alle medarbejdere. En rigtig alt i én løsning. Der er også mange digitale kalendere, der er tilpasset forskellige systemer, såsom Google Calendar, Apple Calendar og Microsoft Outlook Calendar, samt mange flere. Her handler det selvfølgelig om at finde noget, der passer en bedst. Man kan også finde digitale kalendere, som tilbyder en prøveperiode, hvilket kan være en rigtig god idé. Her er det vigtigste, at man finder en kalender, der fungerer for en.