En kandidatgrad og mastergraden er to forskellige universitetsgrader, som man kan opnå, hvis du i forvejen har en bachelorgrad. 

Kandidatuddannelsen

Kandidatuddannelsen varer i to år, og gennemføres oftest umiddelbart efter bacheloruddannelsen som det næste step. Der er ikke noget krav om erhvervserfaring ved optagelse på en kandidatuddannelse, kun at man har gået på en bacheloruddannelse. Mange uddannelser i dag har en kandidatuddannelse tilknyttet til en bacheloruddannelse, så derfor er det meget naturligt, at man tager kandidatuddannelsen som det næste step. Det er også fordi, det er svært at få så mange jobs indenfor den givende branche med kun en bachelor. En Kandidatgrad giver adgang til at man kan læse en ph.d.

Masteruddannelsen

Masteruddannelsen længde svarer omkring til et års fuldtidsstudium på universitetet, dog fuldføres en masteruddannelse oftest på deltid sideløbende med en anden beskæftigelse, for eksempel et fuldtidsjob og derfor tager længere tid at fuldføre denne uddannelse. Mange masteruddannelser er dog fastlagt til et et-toårigt forløb. Hvis du tager en master i it, så har du mulighed for, at gå til og fra uddannelse afhængigt at dit valg af fagpakker, og hvornår du har tid til at læse din master. Hvis man gerne vil have en hel master i it, så skal den gennemføres inden for højst 6 år.

Optagelsen på masteruddannelsen kræver mindst to års relevant erhvervserfaring, og den skal opnåes efter afslutning af den adgangsgivende uddannelse. Derfor kan der ikke gives dispensation fra dette krav.
Mastergraden giver ikke en direkte adgang til ph.d.-studier, derfor skal man supplere op med nogle ekstra fag for at få en Ph.d.

Mastergraden er på nuværende tidspunkt i modsætning til kandidatgraden ikke i offentlige overenskomster.

Executive Business MBA på DTU

En Executive Business MBA på DTU er et meget intenst og udfordrende program, som dog tages ved siden af et job. Det er en generel lederuddannelse, som giver indsigt i mange i de forskellige ledelsesprincipper. På en Executive MBA studere man til at blive en bedre leder både på hvad der angår det faglige og den personlige plan. En Executive Business MBA på DTU kan opdeles i 3 forskellige hovedtemaer Innovation, Ny Business Creation og Personal Leadership.

Der er forskellige måder at tage en MBA (Master of Business administration) på. Den MBA som man kan tage er på DTU er en Executive MBA. Det er et deltidsstudie, hvor man tager uddannelsen samtidig med at man arbejder på en fuldtidsstilling.

En MBA er derimod et fuldtidsstudie, som tager cirka et år at gennemføre som et MBA-program, hvor man minimum skal have haft to års erhvervserfaring. Husk at det er vigtigt, at holde øje med om uddannelsen er akkrediteret, når man leder efter en skole.

Kandidatgaver

Når man skal finde kandidatgaver eller mastergaver, så kan man med fordel købe noget til den kandidat eller masterstuderende som holder længe, og som man vil kunne se på og mindes omkring kandidaten eller masteruddannelsen. Det kan for mange mænd være et ur, de går med hver dag, som minder dem om deres studietid, og gør dem stolt over, hvad de har opnået studiemæssigt. Det kan for eksempel være et dyrt, flot og prangende Rolex ur, eller det kan være et mere stille, enkelt og elegant Daniel Wellington ur.

Mange kvinder ønsker sig smykke til kandidatgave. Mange kvinder får smukke øreringe eller hanskæder, der er lidt dyrere end de smykker de normalt køber. Det kan også være det tidspunkt, hvor man får arvestykker som smykker.

Man kan også få en oplevelse som gave. Det kan være en stor oplevelse, som man ikke lige glemmer foreløbig, det kan være faldskærmsudspring eller andre store oplevelser.