Du har set logoet flere gange, end du aner: Når du tapper en kande kaffe til morgenmødet, snupper en hurtig espresso med kollegerne efter frokosten eller trækker en skummende cappuccino op ad eftermiddagen. MENY Kaffes røde logo sidder på et hav af kaffeautomater i Danmark. Gennem 50 år har firmaet leveret kvalitetskaffe – og med tiden også mange andre produkter – til danske virksomheder.

MENY Kaffe startede i 1971 med at levere kaffe på hjemadressen til private kunder. Siden udviklede forretningsidéen sig, og i dag betjener kæden i alt 8.000 små og store virksomheder over hele landet. MENY Kaffe leverer og servicerer kaffeautomater af vidt forskellig slags og tilbyder derudover 2.500 varenumre inden for søde sager, te og andre varme og kolde drikke, engangsartikler, alt til borddækning, hygiejne- og rengøringsartikler.

Meny Kaffe, Bizz Up Forår 2021

Personlig service og kendskab til lokalmiljøet

MENY Kaffe har 16 forhandlere over hele Danmark. En af dem ligger i Frederikshavn, hvor Kim Gravesen står i spidsen for et hold på seks dedikerede medarbejdere. Kim og hans kolleger kører hver dag ud for at give personlig service til virksomhederne – et vigtigt kendetegn for MENY Kaffe, hvis man spørger Kim:

“Vi lever højt på vores serviceniveau og den personlige kontakt til kunderne. Det er den samme medarbejder, som besøger virksomheden, når kaffeautomaten skal efterses, eller når vi kommer med nye produkter. Vi kender vores kunder godt her i lokalområdet – nogle steder endda så godt, at vi har nøgle til virksomheden.”

Kim selv har været forhandler af MENY Kaffe i 25 år. Og det er ikke bare hans job – hele familien er involveret. Kims kone er uddannet revisor og hjælper med regnskaberne, børnene har siden små givet en hånd med at veje bønner af og pakke dem, svigerfar var gennem mange år chauffør i firmaet, og når der torsdag eftermiddag er kaffepause i kantinen, leverer Kims mor kagen. Hjemmebagt. Familieånden gennemsyrer firmaet så meget, at sønnen Rasmus nu også er blevet ansat i MENY Kaffe som sælger.

Meny Kaffe, Bizz Up Forår 2021Høj kvalitet og stigende kaffekrav

“Kvaliteten er et andet, helt afgørende kendetegn for MENY Kaffe. Derfor har MENY Kaffe en række samarbejdspartnere, som de har brugt i årevis og sætter stor pris på – blandt andet leverandøren Peter Larsen Kaffe, som rister kaffen efter opskrifter defineret af MENY Kaffe. Firmaet prioriterer det lokale og nære, og derfor foretrækker man danskproducerede varer, når det er muligt,” fortæller Kim.

Kundernes krav til kaffe er desuden blevet højere og mere specialiserede inden for de seneste år. Kim vurderer, at det skyldes caféernes øgede udbud af kaffetyper. Han siger:

“Vi er blevet vant til cafe latte, espresso og lækker chokolade, når vi går i byen, og det vil vi også gerne kunne nyde på arbejdspladsen. Det behov kan vi heldigvis også dække hos MENY Kaffe med en bred variation af kaffeautomater.”

Stor afsætning på håndsprit og papirhåndklæder

Udover kaffe leverer MENY Kaffe efterhånden også en lang række andre produkter til virksomheder. Gerne produkttyper, der ligesom kaffen hjælper med at få hverdagen til at forløbe lettere. Det kan være engangsservice – bl.a. i bæredygtige, nedbrydelige materialer – lys og duge til borddækning eller hygiejneløsninger til industrikøkkener og firmatoiletter. Siden coronaepidemien satte ind, er håndsprit og papirhåndklæder blevet en meget efterspurgt varekategori. MENY Kaffe forhandler som noget nyt også en touch-fri kaffeautomat, der aktiveres ved hjælp af en app på telefonen. En smart og sikker løsning, der er med til at forhindre smittespredning.

 

 

Fakta om MENY Kaffe

Kaffeleverandør til døren

Startede i 1971 som kaffeleverandør til døren hos private.

Landsdækkende totalleverandør

I dag landsdækkende totalleverandør af kaffeautomater, hygiejneprodukter og engangsservice til virksomheder og arbejdspladser.

2.500 varenumre

Har et produktsortiment på 2.500 varenumre – fra kaffe, te og søde sager til håndsprit og éngangsservice.

Høj produktkvalitet

Kendt for personlig service og høj produktkvalitet.