Modebrandet Zizzi kom ud af 2021 med det bedste regnskab i virksomhedens historie. En massiv digital transformation har ført til rekordhøj omsætning, og resultatet af den primære drift er vækstet med 400 procent på bare fem år.

Tøj- og modebranchen står generelt stærk i Danmark. Nye tal fra Dansk Erhverv viser, at virksomheder indenfor tøj, sko og accessoires er den gruppe, der klarer sig bedst online og står for godt hver sjette onlinekøb svarende til 16 procent af det samlede forbrug på nettet. En af de store aktører i branchen er modebrandet Zizzi, der sælger tøj til kvinder indenfor plus-size segmentet, Virksomheden har netop offentliggjort det bedste regnskab i virksomhedens historie.

Omsætningen er steget med 86 procent på fem år til DKK 732 millioner, og resultatet af den primære drift (EBITDA) landede på DKK 80 millioner. Det er en stigning på 400 procent i samme periode, og regnskabet er et foreløbigt højdepunkt i virksomhedens historie, siger CEO, Kuno Kildetoft Mehlsen.

“De seneste fem år har været en lang rejse med mange udfordringer undervejs, men nu ser vi for alvor resultaterne af vores arbejde og den proces, som virksomheden har været igennem. Missionen er kort sagt lykkes til fulde, og der er nu skabt et fantastisk fundament for yderligere vækst i de kommende år. Det er vi naturligvis enormt tilfredse med og stolte over, og det er i det hele taget en kæmpe cadeau til vore mange dygtige medarbejdere, som har arbejdet hårdt for at nå hertil”, fortæller Kuno Kildetoft Mehlsen.

Gennemgribende transformation bag gode resultater

Den nye strategiske retning for Zizzi blev indledt for flere år siden, og ifølge Kuno Kildetoft Mehlsen er der flere årsager til virksomhedens rekord-regnskab.

“Det er væsentligt at fremhæve, at der ikke blot er tale om en succesfuld turn-around, men om en gennemgribende transformation af virksomheden med udgangspunkt i øget digitalisering og ønsket om at skabe en vinderposition i markedet. I dag står vi strategisk stærkere end nogensinde før med en moderne omnichannel-platform og næsten 70 procent i online-andel. Det giver os rigtig gode forudsætninger for at skabe profitabel vækst på tværs af de europæiske markeder”, siger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Kraftig vækst i fremtidig omsætning

Siden 2000 har Zizzi været en del af Ball Group-koncernen, men det ændrer sig nu som led i virksomhedens strategiske fokus.

“Vores ambition om at vinde det europæiske marked betyder, at vi nu giver fuld commitment til vores plus-size forretning og dermed også endegyldigt lægger Ball Group-navnet i graven. Virksomheden vil fremover hedde Zizzi og dermed være fuldt ud være på linje med vores brand og det, som forbrugerne kender os for”, siger Kuno Kildetoft Mehlsen.

Målet frem mod 2025 viser, at både omsætning og indtjening som minimum skal fordobles, og samspillet mellem butikkerne og de digitale kanaler forbliver en væsentlig del af virksomhedens strategi.

“Vi tror fuldt ud på, at vi på denne måde vil vokse mellem 20 og 25 procent årligt, og at vi derfor vil fordoble virksomheden i løbet af de kommende år”, lyder det afslutningsvis fra Kuno Kildetoft Mehlsen.

 

Zizzi er et feminint og inspirerende plus size brand med fokus på selvtillid og attitude. Hos Zizzi finder kunderne alt lige fra bluser, t-shirts, bukser, leggings, kjoler, jeans og jakker til store piger og store kvinder i størrelse 42-60. Zizzi har 33 butikker over hele Danmark.