Fremtiden er her før vi aner, og det går hurtigere og hurtigere, så hvordan får man ikke bare et overblik men også indsigt. Ja, kigger man forbi Manufacturing Festival d. 8. maj på AU i Herning er man godt på vej. For andet år i træk arrangerer Business Region MidtVest og partnere et samlingspunkt hvor industrifolk, videninstitutioner og det offentlige Danmark kan mødes og udveksle viden.
Temaet for festivalen er digitalisering, og opgaven er at give interesserede indsigt i fremtidens produktionsindustri fra både et teknologisk og et forretningsmæssigt perspektiv, og den er således primært henvendt til strategiske og tekniske profiler og beslutningstagere i produktionsvirksomheder.
Manufacturing Festival er et vigtigt skridt på vejen for at få etableret et samlingspunkt og mødested, hvor viden deles, så vi bliver i stand til at få et overblik, etablere samarbejder og vækste og dermed sætte Midt- og Vestjylland på Danmarkskortet, eller bedre endnu Verdenskortet, udtaler forretningsudvikler Mikkel S. Meldgaard fra Business Region MidtVest.
Speeddating for industrifolk
Ideen til Manufacturing Festival, der første gang blev afholdt i 2018, er at få etableret et samlingspunkt for det, der rører sig i industrien – og så nå det på én dag – en slags speeddating for industrifolk. Med 135 deltagere allerede det første år har Festivalen vist sig at være et så stort tilløbsstykke, at der er aktører til at den i år byder på hele fem spor, man kan følge på fem forskellige lokationer. Her præsenteres, provokeres, inspireres, og ideen er, at man skal komme for at blive overrasket over ting, man ikke vidste noget om i forvejen, og som man ikke troede var muligt, som en af deltagerne i 2018 udtrykte det.
Alt starter og slutter på AU Herning, hvor deltagerne vil få masser af input og chance for at etablere netværk på tværs af virksomheder, forskere og studerende. Det er en enestående mulighed for at interagere med de kommende ingeniører, der helt sikkert vil være rift om.
Et varieret program
Konferencen indeholder oplæg, demonstrationer, cases og virksomhedsbesøg. Vi starter med et fokus på ledelse i en mere digital produktionsverden med et indlæg om hvordan man leder i en verden hvor intet er som det plejede at være. Herefter sættes rammen for dagen med et indlæg om hvad vi kan lære af de bedste digitaliserede produktioner og ét om hvordan man skaber vækst baseret på digitale forretningsmodeller.
Herefter opdeles programmet i fem spor med forskellige vinkler på digitaliseringen.
Spor 1 foregår på AU i Herning, hvor der fokuseres på digitalisering indenfor fremtidens ressourcer – nye grønne teknologier både inden for landbrug og industriproduktion.
Spor2 finder sted hos DAMRC, der er et forsknings- og udviklingscenter for avancerede produktionsteknologier. Her handler det om procesoptimering i fremtidens produktion samt etablering af strategiske partnerskaber.
LÆS OGSÅ: FORANDRINGSPARATHED ER ET MUST, HVIS DU VIL OVERLEVE I MORGEN
Spor 3 foregår i Messecenter Herning, og er en messe med temaet Electronics of Tomorrow (EoT) der bl.a. byder på et spændende konferenceprogram, demonstrationsområde og udstillingsmesse alt sammen med fokus på hvordan teknologien påvirker morgendagens produkter og services.
Spor 4 foregår hos virksomheden Troldtekt i Troldhede og her kan man få ny viden blandt andet om Internet of Things (IoT), data i produktionen og næste generation internet.
Spor 5 foregår på Ausumgaard i Hjerm, og tager afsæt i fremtidens muligheder indenfor digitalisering i landbruget. Sporet vil have et særligt fokus på markbrug hvor emner som førerløse traktorer og automatisering af jordbrugsprocesser vil være blandt emnerne.
I flere af sporene vil der være mulighed for at overvære resultatet af forskellige TBMI-Challenges. Virksomheder som bl.a. Plastix fra Lemvig og Troldtekt fra Troldhede har præsenteret en konkret problemstilling, som studererene fra AU har arbejdet med, og hvor resultatet præsenteres for publikum.
Dagen afsluttes med en laboratorierundtur på AU i Herning et inspirerende et indlæg af, Erick Thürmer, CEO hos Thürmer Tools og fakultetsmedlem hos Singularity University, og medlem af Erhvervsministeriets Disruption Task Force. Erick Thürmer vil bl.a. fortælle om, hvordan han har forvandlet sin oldefars traditionsrige og mere end 120 år gamle værktøjsvirksomhed til en digital forretning af helt nye dimensioner.
Læs mere om Manufacturing Festivalen på
www.manufacturingfestival.dk
FAKTA:
- Business Region Midt Vest er et samarbejde mellem kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer. I BMV skal vi forsøge at etablere en platform, der skal sikre vidensudvikling fra vidensinstitutioner til gavn for lokale virksomheder og hele det Midt- Vestjyske område
- En TBMI Challenge er en praktisk problemstilling som er stillet af en virksomhed, der ønsker at få udfordret deres nuværende forretningsmodeller eller har idéer til nye. De studerende vil igennem en intensiv periode arbejde på konkrete løsninger til udfordringen. TBMI (Technological Business Model Innovation) er et af kernefagene på ingeniøruddannelsen teknologibaseret forretningsudvikling på AU BTECH i Herning