Citater og livsfilosofier popper op på sociale medier som aldrig før. Vi tager kendtes citater, sjove livssyn og mottoer til os og prøver at leve efter dem – eller i hvert fald fortælle omverdenen at vi lever efter dem. Og det gælder også i arbejdslivet, når vi skal holde os motiveret eller bare pynte kontoret. Ligesom plakater med et motiverende citat også ofte ender som lidt mere personlige receptionsgaver.

Skrevet af Lise, Bizz Up

Bizz Up har kigget lidt på citater og quotes fra iværksætter-kategorien og fundet frem til 5 favoritter, som du helt sikkert alle har hørt før.

Pippi er en sikker vinder.

”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt”
– Pippi Langstrømpe

Et stærkt citat fra verdens stærkeste pige, som nu inspirerer mange iværksættere, som kaster sig ud i projekter, som de egentlig ikke aner noget om. Pippis uvidenhed og barnesind inspirere til, at på en sund måde ikke at tage sorgerne på forskud: Bare fordi du ikke har prøvet det gør, så betyder det ikke er du ikke kan. Tværtimod. Du kan indtil det modsatte er bevist.

Den der mandag morgen

“Iværksættere elsker mandag morgen lige så højt, som lønmodtagere elsker fredag eftermiddag”

– Martin Thorborg

Et citat af iværksætter-guruen, Martin Thorborg, som ofte deler verbale tæsk ud til alle dem som ikke er kommet i gang endnu og hårde peptalks til iværksætterfolket som knokler derudaf. Han har mange andre gode udtalelser som motiverer og inspirerer både lønmodtagere og selvstændige, men dette citat siger mere end bare de skrevne ord. I dette citat fanger han noget helt essentielt: Går du på arbejde fordi du skal? Eller fordi du faktisk godt kan lide det? Mange lønmodtagere ser fra ugens start frem til, at det bliver fredag, så de kan gå på weekend. Deres mål i løbet af ugen er at komme nærmere weekenden. Her er selvstændige skruet anderledes sammen. Hver dag de er på arbejde, har de muligheden for at vækste deres forretning. En passion som gør at de glæder sig til mandag.

Ta’ en chance, vin den bamse

“You miss 100 percent of the shots you don’t take”

– Wayne Gretzky

For hver chance du ikke tager, mister du en mulighed. Hvis du aldrig prøver, så opnår du aldrig det du gerne vil. Ja, det kan være du fejler. Men er det at fejle værre end konsekvensen af, at du ikke tager chancen? Du er blot blevet en erfaring rigere – og det ligger lidt op ad den næste.

Naivitet eller gå-på-mod?

”Jeg har ikke fejlet. Jeg har bare fundet 10.000 måder som ikke fungerer.”

– Thomas Edison

Opfinderen Thomas Edison havde en rigtig iværksættermentalitet, inden dette blev et buzz-word. Det handler om ikke at give op og i stedet at se sine ”fejl” som måder hvorpå man lære noget nyt. Det er bedre at gøre noget frem for ikke at gøre noget. Du finder aldrig frem til den helt gode opfindelse, hvis du giver op efter 10 forsøg.

Mindsettet betyder alt

“Whether you think you can or you can’t, you’re right”

– Henry Ford

Dit mindset er altafgørende. Du sætter dine egne begrænsninger. Hvis du ikke selv tror på dig, hvorfor skulle andre så gøre det? Hvis du tror du ikke kan så kan du heller ikke – hvis du tror du kan, ja, så er vi tilbage til Pippi – så kan du nok også.

Internettet er fyldt med inspirerende citater og udtalelser som kan holde os motiveret. Find det citat, som motiverer dig mest lige nu, eller som minder dog om hvorfor du gør det du gør.