Ligesom i næsten alle andre brancher har de hastigt voksende teknologiske fremskridt også sat sit præg i den professionelle sportsverden. Vi giver her et indblik i, hvordan ny teknologi har ændret den professionelle sportsverden. 

En af de vigtigste teknologier, som har påvirket professionel sport mere og mere de senere år, er de sociale medier. Fordelene ved sociale medier er mulighederne for sportsklubberne i højere grad at komme tæt på deres fans, da det åbner døre for en to-vejs-kommunikation, som ikke er set før. Hjemmesider og tv-interviews har ikke samme muligheder for at opbygge en levende og engageret fanskare, som kan diskutere resultater, spillerkøb, trænerfyringer og kommenterer på billeder og videoer. Herudover er der eksempler på, at de amerikanske basketball- og amerikansk fodboldligaer NBA og NFL er blevet live streamet via sociale medier. Sociale medier som Twitter, Facebook  og  er også en fantastisk måde at få spredt budskaber hurtigt på. Via det såkaldte #hashtag kan brugere og fans lynhurtigt få et overblik over antallet af nyheder, og hashtagget kan målrettes nationale brugere som for eksempel #vueltadk på Twitter  om det spanske cykelløb. Sociale medier giver sportsklubberne, sportsstjernerne og sportsbegivenhederne mulighed for at eksponere sig selv på en måde, der både er billigere, mere målrettet, ofte mere omfangsrig og mere effektiv, end det er muligt via de traditionelle markedsføringskanaler.

Var-teknologi/videoteknologi

Den tungere teknologi, som bruge direkte i sporten, er mere omdiskuteret. Især er det inden for mange holdsportsgrene blevet populært at bruge in-game videoanalyser og videodommere som var-teknologi. Det bruges  inden for blandt andet tennis, amerikansk fodbold, rugby og fodbold i for eksempel den italienske Serie A, Bundesligaen og Æresligaen i Holland. Her kan det assistere dommeren i situationer, der omhandler mål, straffespark, direkte rødt kort og ved tvivl om, hvorvidt en given spiller blev forvekslet med en anden spiller. Fordelen er selvfølgelig, at man får mindsket antallet af dommerfejl. Alvorlige dommerfejl kan have indflydelse på kampens resultat til stor ærgrelse for fansene og folk, som har spillet på kampen og måske taber penge fordi oddsene ikke faldt ud i deres favør.

Ulempen er, at det tager noget af tempoet ud af spillet i de situationer, hvor dommeren skal stoppe spillet og se en situation på skærmen. Herudover påpeger kritikere, at det stadig vil være en subjektiv vurdering af dommeren, som måske selv på en skærm kan have svært ved at vurdere, hvorvidt en handling er forsætlig. Hvorvidt spændingselementet er væk, er en smagssag: På den ene side skal tilskuere og spillere holde vejret, mens dommeren genser situationen på en skærm. På den anden side har teknologien fjernet den menneskelige faktor, hvor fejlkendelser og tvivlssituationer gav anledning til livlige diskussioner foran skærmen og på sportspubberne efter kampen.

Spillertracking-teknologi i klubberne

Spillertracking-teknologi er en af de nyeste teknologiske udviklinger, som bruges i sportsverdenen til at måle og indsamle oplysninger om spillernes præstationer. Systemet består af en vest og smartpod, som autodetekterer oplysninger om spillernes præstationer om deres løb, deres positioner på banen, og hvordan de kan forbedre sig. Vesten bruges af spillere i klubber som Real Madrid og Tottenham, og alle oplysninger samles i en app, så trænere og holdledere efterfølgende kan analysere på resultaterne. Professionel sport har længe været en pengemaskine, så interessenterne vil naturligvis konstant være på udkig efter metoder, som kan optimere chancerne for, at deres hold og spillere præsterer bedst muligt og vinder mest muligt. Resten af verdens sportsentusiaster må blot håbe på, at de teknologiske fremskridt ikke tager for meget af den menneskelig charme ud af