Den dansk stiftede webhosting- og e-handelsplatform one.com har for nyligt indgået en række strategiske partnerskaber, som alle har det fælles formål at hjælpe iværksætterne godt i gang med at digitalisere deres forretning og samtidig gøre det lettere at markedsføre deres produkter og ydelser online.

one.com, der er førende i Europa, når det gælder webløsninger og har sit primære udviklingskontor i København, har altid haft særlig fokus på iværksætterne. Dette fokus er imidlertid blevet skærpet under den første bølge af corona-pandemien i 2020, hvor virksomheden har oplevet en massiv vækst på hele 53 procent i Danmark. Den første vækstbølge opstod, da mange detailforretninger måtte finde nye måder at drive forretning på online og udforske nye forretningsmodeller drevet af webteknologi.

one.com har dog allerede før pandemien klaret sig utrolig godt på det danske marked, hvor virksomheden har oplevet en vækst på 8 procent om året siden 2018. Da væksten fortsætter i 2021, antager virksomheden, at der er tale om en vedvarende interesse for online-løsninger, der sikrer synlighed på nettet, og som et udtryk for den nyetablerede norm om først at gå digitalt. Derfor har one.com valgt at skærpe sit fokus yderligere på at hjælpe iværksættere med at få en god start med deres digitale forretning og hjælpe dem med at vokse online.

”Igennem en lang årrække har one.com været den foretrukne partner for særligt de små og mellemstore virksomheder, som er begejstrede for vores simple, fleksible og brugervenlige løsninger til hosting og opbygning af hjemmesider – ydelser der er blevet mere og mere efterspurgte under corona-krisen. Den erfaring vi over årene har opbygget med at supportere denne type kunder, tror vi på, at iværksætterne kan drage fordel af. Derfor er vi rigtig glade for, at vi netop har indgået to spændende samarbejder med både Dansk Iværksætter Forening og Copenhagen School of Entrepreneurship om i fremtiden at hjælpe iværksætterne godt i gang med deres digitale rejse”, siger Haroon Rana, Head of Partnerships, one.com.

Hos Dansk Iværksætter Forening erkender man ligeledes behovet for at kunne hjælpe iværksætterne godt i gang med at digitalisere deres forretning.

”Hos Dansk Iværksætter Forening er vi ikke i tvivl om, at online tilstedeværelse og evnen til at udnytte digitale forretningsmuligheder betyder alt for, hvordan Danmark ser ud efter krisen. Vores medlemmer har brug for alt den sparring og hjælp, de kan få i processen med at digitalisere deres forretning, og derfor er vi særligt glade for at have indgået et partnerskab med one.com, der gør, at vi kan gøre mere for vores medlemmer der, hvor der er allermest behov for det”, siger Peter Joakim Kofler, Bestyrelsesformand, Dansk Iværksætter Forening.

one.com partnerskab med Google skal bane iværksætternes vej til kunderne

Udover at one.com har etableret partnerskaber med forskellige interesseorganisationer har one.com også udvidet sit strategiske partnerskab med Google, der nu gør det muligt for one.com at integrere Google’s Smart Shopping Ads i deres løsninger. Derved får forretninger, der bruger one.com, fremover lettere ved at blive synlige via Google, YouTube og Gmail og øge deres online salg.

”Hos one.com er det vores ambition at gøre det muligt for alle virksomheder at få deres forretning til at vokse online, uanset størrelse. Integrationen med Google vil gøre det muligt for de af vores kunder, der har deres online shop hos one.com, at få nem adgang til digitale markedsføringsløsninger direkte fra vores platform”, siger Nadya Frost, CMO hos one.com.

Med integrationen kan små og mellemstore virksomheder nu få adgang til specialiserede markedsføringsværktøjer, så de kan reklamere for deres produkter overfor købere på både Google, YouTube, Gmail og tusindevis af hjemmesider og apps. Dermed kan de fremme deres online tilstedeværelse, engagere sig mere i deres kunder og på en fleksibel måde styre og måle deres marketingkampagner. Annoncerne vil blive skabt automatisk, baseret på informationen i one.com’s online shop, pris, billede, mærke og tilgængelighed. Lagerbeholdningen hos online forretninger, der ligger hos one.com, vil også blive vist på den gratis produktfortegnelse på Google.