Hos Pension for Selvstændige ved man godt, at pension og forsikring er lavinteresseområde for mange selvstændige erhvervsdrivende, og ikke mindst for iværksættere. Men det vigtigste er at få taget stilling. Nu.

Tekst: Majbritt Mikkelsen
Foto: Preben Stentoft

 

Markedsføring, salg, eksekvering, fakturering. Timerne får hurtigt ben at gå på for de fleste selvstændige. To-do listen vandrer videre fra uge til uge, og de ting der interesserer os mindst har det med at blive hængende nederst på listen, som fx pension. Vi får ikke lige taget fat på det, enten fordi vi ved, at det tager tid at skabe overblik, eller fordi vi ikke har råd. Altså lige nu. Og i øvrigt er der jo laaaang tid til.

 

Ro til at drive din forretning

Hos Pension for Selvstændige er man optaget af at få folk til at forholde sig til deres situation. Også selvom man måske ikke her og nu har råd til at indbetale de store summer til sin alderdom. Lars Kvistskov Larsen, der er direktør i Pension for Selvstændige, siger: ”Rigtig mange selvstændige udskyder at tage stilling til deres pensionssituation. Det er ærgerligt, idet vores erfaring siger, at det skaber tryghed for dem at få det gjort. Det giver kort og godt ro til at koncentrere sig om at drive sin virksomhed. Derfor er hjælp til stillingtagen vores fornemmeste opgave.”

”Ja, ja. Det siger alle pensionskasser jo. De vil bare have nallerne i vores hårdt tjente penge?” kunne man foranlediges til at tænke som selvstændig med hånden på kogepladen hver dag.

”I Pension for Selvstændige er vi interesseret i, at folk får værdi for deres pensionspenge,” siger Lars Kvistskov Larsen og fortsætter: ”Pension for Selvstændige en non-profit fond, der er stiftet af organisationer for selvstændige. Vi har flere end 30.000 medlemmer og har Danica som formueforvalterforvalter af formuen på mere end 20 mia. kroner. At være en non-profit fond giver os den fordel, at vi ikke skal forsøge at sælge pensionsløsninger til folk for at skabe profit. Vores fornemmeste opgave er at informere og få den enkelte til at forholde sig til tingene og tage stilling. Og så håber jeg naturligvis, at de tilbud vi kommer med er konkurrencedygtige. Desuden er det også vigtigt, at selvstændige får tegnet de nødvendige forsikringsordninger, der er knyttet til pensionsopsparingen. Man tegner altid hus- og bilforsikring, men glemmer ofte sig selv.”

 

Læg ikke alle æg i én kurv

Pension for Selvstændige har to mål; at de selvstændige begynder at tage stilling til deres pension og forsikringer, herunder tab af erhvervsevne. Lars Kvistskov Larsen siger: ”Folk bestemmer naturligvis selv, hvor de vil investere deres penge; i aktier, sommerhuse, kunst eller veteranbiler. Men det er vigtigt, at man ikke lægger alle æg i én kurv som fx at satse på, at man kan sælge sin virksomhed og leve af provenuet resten af sit liv. Det lykkes heldigvis for nogle, men mange virksomheders værdi er bygget op omkring netop den person, der sælger eller går på pension. Det påvirker prisen, og tiderne kan skifte og konjunkturerne vende. Derfor rådgiver vi i forhold til at sprede risikoen og få sparet – ikke alle – men nogle af sine penge op til pension.”

 

Garanti for indbetaling

Hos Pension for Selvstændige kan en forsikring mod tab af erhvervsevne sikre dig en indtægt og dermed en tryghed i nuet, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde. En sådan forsikring kombineret med en pensionsopsparing giver dig yderligere gode kort på hånden. Lars Kvistskov Larsen forklarer: ”Når du tegner en pensionsordning sammen med en forsikring mod tab af erhvervsevne, er du sikret en indbetalingsgaranti forstået sådan, at pensionsselskabet bliver ved med at indbetale til din pension, selvom du skulle gå hen og miste din arbejdsevne og dermed måske ikke selv være i stand til at fortsætte din pensionsindbetaling. I det tilfælde træder din forsikring i gang. Det eneste krav for at opnå indbetalingsgarantien er, at du skal betale ind til pension løbende over året fremfor at betale én sum, typisk ved årets afslutning.”

 

Billigt at komme i gang

Pension for Selvstændige har Danica Pension som samarbejdspartner. Det giver en lang række fordele, som gør det billigt for dig at komme i gang. Du kan komme i gang med pension og forsikring for kun 2.000 kr. i måneden, og dine reelle omkostninger er endda endnu lavere, nemlig kun 1.350 kr. Kan det virkelig passe? Klik ind på www.pensionforselvstaendige.dk/lp-omkostninger/ og se, hvordan det kan lade sig gøre. Fordi penge ikke vokser på træerne.

 

 

FAKTA OM PENSION FOR SELVSTÆNDIGE:

  • Pension for Selvstændige er en non-profit fond, som er stiftet af organisationer for selvstændige og samarbejder med Danica Pension
  • Pension for Selvstændige dækker alle typer selvstændige og har 50 rådgivere landet over
  • Pension for Selvstændige tilbyder altid et personligt møde for at give den bedste rådgivning
  • Se mere på www.pfs.dk og www.pensionforselvstaendige.dk/lp-omkostninger/