Du kender det sikkert rigtig godt. Dit skrivebord er ryddeligt to gange i måneden, fordi så printer du noget ud, tager noter til et telefonopkald eller skriver en post-it hver gang du får en idé. Vi vil gerne hjælpe dig med, at skabe et bedre arbejdsmiljø for dig selv, men også for dine omgivelser.

Skrevet af Louise, Bizz Up

Planter

De grønne små venner har altid været en god start, til at skabe et roligt og moderne kontor. Der findes mange forskellige planter, og vi har ikke tænkt os at liste dem alle her. Vi har researchet på, hvilke planter der giver et flot look og et godt indeklima på dit kontor.

Det er blevet videnskabeligt bevist, at personer med planter på kontoret oplever mindre hovedpine, mindre sygdom og øget arbejdslyst.

Disse planter kan give et bedre indeklima

 • Aloe Vera
 • Drageblodstræ
 • Monstera
 • Fredslilje
 • Stuebirk
 • Orkide

Hvis du ikke er god til at holde dine planter i live, så kan du tage den nemme vej og vælge plastikplanter. Det er æstetikken af en plante der gør arbejdsmiljøet rart at være i – levende planter har bare flere gode fordele med sig.

Udsmyk dine vægge

Der findes mange måder at udsmykke din vægge på dit kontor – her er der både tale om loft-til-gulv vægge og halvmure i et fællesmiljø. Det eneste du skal bruge er en eller flere overflader hvor du kan udtrykke din personlige stil.

Du kan bruge plakater med personlige citater, citater der beskriver dig selv eller virksomheden, motiverende citater eller grafiske plakater som du synes er flotte at kigge på. Du kan endda bruge dine børns kunstværker, hvis det er noget du ønsker.


LÆS OGSÅ: RASKE MEDARBEJDER BETYDER OVERSKUD PÅ BUNDLINJEN


Når du får kunst på væggene, så slapper du mere af og dit kontor bliver et rart og afslappende sted at være. Det er ikke længere upersonligt og klinisk at være i. Det giver dig mere ro, og mere lyst til at arbejde.

Få en opslagstavle

Vi kender det rigtig godt, her på Bizz Up kontoret, at der ligger mange noter fra opkald eller post-its på vores kontorbord. En måde at slippe for rodet på bordet, kan være ved at anskaffe dig en opslagstavle – eller lave din egen.

Der findes mange måder at lave en opslagstavle på, så det er kun din fantasi der sætter grænser. Den kan laves ud af et billigt rionet, kork, stof eller et andet materiale der kan opbevare dine papirer. Du kan også til hver en tid også købe en færdiglavet.

Døjer du med mange bilag, regnskabspapirer eller andre økonomiske dokumenter der ligger og flyder på dit skrivebord? Tak skæbne at vi lever i 2019, hvor sådanne funktioner og opgaver bliver mere og mere elektroniske. Du kan fx bruge bogfoering.dk, hvis du ønsker at gøre dit bogholderi automatiseret.

Ønsk dig en personlig kop

Eller køb en selv. Vi tror på, at det styrker din selvtillid, hvis du drikker friskbrygget kaffe, the eller varm kakao af en kop, som beskriver dig eller som har en sjov gimmick på.

Der findes mange varianter, men de mest populære er bl.a.

 • Verdens bedste mor/far
 • Boss lady
 • But first, coffee
 • Kopper med dit yndlingscitat
 • Film- eller seriereferencer

Hvis du får alt dette samlet på dit kontor eller kontorplads, så bliver du måske mere afslappet, glad og ikke mindst motiveret til at arbejde i et inspirerende arbejdsmiljø.