Danske raffle.ai rejser 18 mio USD i ny egenkapital fra den store amerikanske venturefond K1 og fra Vækstfonden. K1 lægger hovedparten af beløbet.

Den danske IT-virksomhed raffle.ai har udviklet en søgemaskine baseret på kunstig intelligens, som sikrer, at medarbejdere og kunder hurtigt kan få svar på spørgsmål eller finde relevante dokumenter og billeder hos en virksomhed.

“Vi er langt foran konkurrenterne, og det er det, investorerne køber ind på. Vi går efter at blive globalt førende på markedet for Enterprise Search i løbet af 3 år,” siger Suzanne Lauritzen, CEO og stifter af raffle.ai

Selskabet får nu 120 mio. kr. i “serie A”-finansieringsrunde, som skal bruges til yderligere ekspansion. Planen er, at antallet af medarbejdere i 2022 skal mere end fordobles fra de nuværende 25 til ca. 60. Væksten sker først og fremmest med flere medarbejdere i salg, marketing og customer success, men også udviklingsafdelingen får et løft.

Selv om raffle.ai allerede sælger globalt til store virksomheder, er fokus i første omgang på det vestlige Europa og senest i starten af 2023 åbnes kontor i USA.

Unik position i kæmpe marked

raffle.ai, Bizz Up
Suzanne Lauritzen | CEO and co-founder | raffle.ai

Markedet for “Enterprise Search” er enormt og voksende, og udover raffle.ai’s overlegne søgeoplevelse, ligger raffle.ai’s styrke i en hurtig implementering hos kunden.

“Vi er oppe at køre med en fuld løsning hos kunden på få timer/dage, hvor konkurrenterne skal bruge mange måneder. Og så er vi de eneste på markedet, der leverer search, der ud af boksen virker 3 gange bedre end de klassiske søgninger, der findes i dag på Enterprise markedet. Det giver os også mulighed for at adressere SMB-markedet med gør-det-selv-installationer, der bare virker”, siger siger Suzanne Lauritzen.

Markedet er på mange milliarder USD og i vækst. raffle.ai har hidtil rejst ca. 25 mio. kr. fra bl.a. Vækstfonden og PreSeed Ventures, så den nye runde er et markant skridt fremad. raffle.ai er K1’s første danske investering.

Jacob Bratting Pedersen fra Vækstfonden siger:

“Vi oplever en øget opmærksomhed fra amerikanske investorer på stærke danske tech-selskaber som raffle.ai. Det understreger styrken og potentialet hos vores iværksættervirksomheder. I Vækstfonden er vi glade for, at vi kan være med til at udvikle fremtidens virksomheder i samarbejde med professionelle amerikanske fonde som K1. Det skaber unikke synergier, som bringer international vækst til gavn for hele det danske økosystem”, udtaler Jacob Bratting Pedersen, Partner i Vækstfonden og manager for direkte Tech-investeringer.

Kellen Haines, Principal, K1, siger:

“Søgning er en uløst udfordring for mange organisationer og repræsenterer et kæmpe effektiviseringspotentiale i folks arbejdsdag. Teamet bag raffle.ai har bygget en platform der forener næste generations teknologi med hurtig værdiskabelse. Vi er begejstrede over at kunne støtte selskabet i de næste skridt på vækstrejsen.”

Freetrailer bruger raffle.ai, og Allan Sønderskov Darré, stifter og bestyrelsesformand, siger:. 

“Implementering af raffle.ai har direkte ført til en reduktion på 25% i opkald, chats og emails fra vores kunder, da de får svar på deres spørgsmål med det samme på vores hjemmeside og I mobilapp’en. Vi har rullet platformen ud på tværs af fem forskellige sprog og i alle de lande, hvor vi opererer.”

Bonusinfo: Får mange ansøgninger til jobopslag

raffle.ai skal ansætte mange medarbejdere på et glohedt dansk arbejdsmarked, men Suzanne Lauritzen er optimistisk:

“Vi får mange gode ansøgere på vores opslag, og jeg tror det er er fordi folk gerne vil arbejde for en spændende scaleup med et avanceret produkt. Vi henter også folk i udlandet, da vores kunder er globale”, siger Suzanne Lauritzen.

Fakta: Hvad er raffle.ai?

raffle.ai leverer en søgefunktion baseret på kunstig intelligens, AI.

Søgemaskinen kan søge i både interne dokumenter og på firmaets hjemmeside, og leverer en langt mere intelligent søgning end klassisk søgning eller chatbots. raffle.ai bruger kontekstuel læring til at forstå mening og hensigt. Dette giver medarbejdere og kunder mulighed for at finde information, viden, dokumenter og billedfiler meget hurtigere og langt mere effektivt ved hjælp af dagligdagssprog.

Undersøgelser har vist, at medarbejderne i mange job bruger en høj procentdel af deres tid på at søge information. Den tid kan reduceres drastisk eller elimineres med raffle.

  • Leverer en søgemaskine til virksomheder baseret på kunstig intelligens.
  • Stiftet i juli 2018 af Suzanne Lauritzen og professor i AI, Ole Winther
  • 25 medarbejdere.
  • Kunder over hele verden indenfor forsikring, bank, software, produktion, retail, distribution, foreninger, telco og rejse/underholdningsbranchen.