“Alle kan”, sådan lyder det fra Mai Kaas, og nok er hun kun 23 år, men hun er også indehaver af Rideture Bornholm samt størstedelen af de heste, der lægger ryg til. En oplevelse hun er sikker på, at alle som prøver, vil elske.

Tekst: Anne Bente Volf
Foto: Line Svindt & Semko Balcerski

“Dét at komme en til to meter op fra jorden betyder, at du ser noget helt andet. Det ér virkelig en helt anden oplevelse,” fortæller Mai Kaas, som er indehaver af Rideture Bornholm.

“Der er dem, der har prøvet det masser af gange, og så er der dem, der aldrig har prøvet at sidde på en hesteryg tidligere,” fortæller Mai og fortsætter:

“Størstedelen af vores gæster bliver overrasket over, at det faktisk er en anden måde at opleve naturen på – fra hesteryg – et par meter over jorden.”

Ny eller erfaren

Statistikken hos Rideture Bornholm siger, at tre ud af fire gæster har ingen eller kun lidt rideerfaring.

“Er man nybegynder, er det den lette skridtrute, man kommer ud på, og er man erfaren, sker der lidt mere, men man er aldrig ude uden en guide. Vi er altid med,” fortæller Mai.

For hende handler det om at skabe tilliden mellem rytter og hest og om, at alle får en fin oplevelse.

“En familie har måske en datter, som har redet i mange år, og som gerne vil lidt mere end skridt. Så her køber man to ”pakker”. En, hvor datteren kommer ud med lidt fart på, og en, hvor hele familien er samlet af sted med en guide,” forklarer Mai.

Book rideturen

Sidste år oplevede Mai og hendes ansatte et boom i antallet af besøg i naturen omkring Hammershus, og det regner hun med at gøre igen i 2021.

“Sidste år kom der rigtig mange danske turister til Bornholm, og vi oplevede en travlhed, som vi er ret sikre på, kommer igen.”

“Vi er klar, og vi glæder os. Vi har 23 heste, som også er klar,” lyder det fra Mai, som opfordrer til at ringe, så man sammen kan finde den helt rigtige tur

 

 

Guided ridetur på Bornholm

  • ”Rideture Bornholm”er et team bestående af 6 guider, 23 heste og en masse hjælpere, som holder til i den skønne natur tæt på Opalsøen.
  • De tilbyder forskellige guidede rideture der passer til alle. Lige fra nybegynder til den rutinerede rytter.
  • www.rideturebornholm.dk