Er du trætte af at sidde stille hele dagen på kontoret? Vil du gerne have mere motion ind i din og dine kollegaers hverdag? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil du blive klogere på, hvordan du kan få mere motion ind i en arbejdsdag på kontoret. Det er nemlig vigtigt at huske, at selvom du og dine kollegaer sidder ned det meste af dagen, er der stadig mulighed for at være aktive og bevæge jer. Ved at implementere nogle simple ændringer arbejdsrutinerne kan du opnå en sundere og mere aktiv hverdag.

Opfordr alle til at cykle til arbejde

Én måde at få mere motion ind i en hverdag er ved at bruge cyklen som transportmiddel til og fra arbejde. Selv hvis det regner kan både regnbukser dame og til herre bruges, så du undgår at blive våd, men stadig forbliver aktiv. Du kan opfordre alle medarbejdere til at gøre det samme, og måske endda stille udendørs cykler til rådighed. Cyklerne kan eventuelt bruges i pauserne eller i løbet af dagen, når der er tid og mulighed for det.

Udover motionen er det også godt at få frisk luft til og fra arbejde. Naturen siges at ruste dig mod stress og depression. Ved at cykle til og fra arbejde kan du og dine medarbejdere altså også forbedre det mentale helbred.

Opdater mødelokaler med disse motionsredskaber

Hvis du vil have endnu mere motion ind i din arbejdsdag, kan du også opdatere arbejdspladsens mødelokaler med disse motionsredskaber. I stedet for at sidde ned under møderne kan du og andre mødedeltagere for eksempel stå op eller gå rundt. Du kan også bruge træningsbolde i stedet for almindelige stole, så du får aktiveret dine muskler og styrket din balance. En anden mulighed du også kan overveje, alt efter pladsen i mødelokalet, er at få installeret en masse motionscykler, hvortil medarbejderne cykler i et stille og roligt tempo, mens de kommer op med ideer. Det er nemlig bevist, at motion er med til at øge ens kreativitetsevne. Ved at gøre møderne mere aktive kan du både få mere motion og samtidig øge din produktivitet og kreativitet.

Ryk mødelokalet udenfor for en dag, for at aktivere dine medarbejdere

En sjov og anderledes måde at få mere motion ind i en arbejdsdag er ved at rykke mødelokalet udenfor for en dag. I stedet for at sidde indenfor kan du og kollegaerne holde jeres møder udenfor i naturen. I kan for eksempel tage en gåtur i parken, cykle en tur eller finde et hyggeligt sted at sidde ned og diskutere. Ved at være i naturen kan I få frisk luft, bevæge jer og samtidig få nye perspektiver og idéer. Det er en win-win situation for både motion og kreativitet. Og hvis det regner, kan regnjakker damer og regnjakker til herre, anbefales. Husk der findes ikke dårligt vej, kun dårlig påklædning.

Så der er ingen undskyldning for ikke at få mere motion ind i din og dine kollegaers hverdag på kontoret. Opfordr alle til at bruge cyklen som transportmiddel til og fra arbejde. Tilføj motionsredskaber til kontoret, opdater mødelokaler med disse redskaber og ryk mødelokalet udenfor for en dag.