Byerne forandrer sig og bl.a. nye miljøzoner springer ind på mange byveje fra højre. Her er det godt at holde sig opdateret om nye krav, så man ikke også skal til at bekymre sig om bøder og overtrædelser af nye regler.

Miljøzoner

Der kan nemlig være flere miljøzoner på vej til de større byer, og det betyder, at visse biler kan blive nægtet adgang i visse områder. Et godt tip hertil er at få styr på kravene inden der pludselig ruller en uforudset bøde ind. Der er nemme måder at gøre dette på, og et godt tip er: Tjek nummerplade. Her vil mange oplysninger have deres stamsted, og det kan være nøglen til at se, om din bil må opholde sig i de zoner, som skal sikre, at byen bliver renere.

Det betyder måske, at vi i fremtiden vil opleve meget mindre forurening de steder, hvor flest mennesker befinder sig samlet, og noget, vi kan prøve at lægge mærke til de næste par år er, hvordan støjniveauet kommer til at ændre sig. Måske vil vi opleve store forandringer på dette område.

Er du med på moden?

En anden god ting lige at tjekke, når bilen er din trofaste følgesvend, er, hvor langt den kører på literen men også, hvor miljøvenlig den er. Alt dette er noget, som er frit tilgængeligt at se for alle og enhver, og det kan være en rigtig god ide lige at gøre sig et par overvejelser om, hvad man synes er godt nok, nu vi alle skal rykke os i en mere bæredygtig retning. Det har stor betydning og det er vigtige ting at have styr på, hvis man befarer sig i bil på daglig basis.

Hold øje med, hvad du har af partikelfiltre på din bil, for det kan have stor betydning for, hvor bilen må befare sig – og ikke må befare sig, når nye zoner kommer til

Derudover skal man selvfølgelig holde styr på, at bilen synes til rette tid, så alt er i orden og lige som det skal være. Er du i tvivl om, hvornår dette sidst er blevet gjort og hvor lang tid du har igen til næste syning, så er der nemme måde at tjekke dette på og også disse data ligger tilgængeligt for alle, som kan læse en nummerplade og bruge internettet.