De fleste er kommet tilbage på kontoret efter pandemiens mest intense perioder, og dertil hører de lange dage i mødelokalerne også. Der er komfort at hente både ved hjemmekontorets ro og afslapningstøj samt ved arbejdspladsens faciliteter med de gode, ergonomiske kontormøbler, men det kan altså være en udfordring at være tilbage på arbejdspladsen og skulle være præsentabel fem dage om ugen igen.

Hold dig frisk gennem dagen

Tag en god håndcreme og dele af din ansigtspleje med på kontoret, så du kan friske op i løbet af dagen. Man kan for eksempel bruge en face mist, som fugter huden. På den måde kan du holde din hud frisk og præsentabel og samtidig føle dig godt tilpas med lidt af den komfort, du er blevet vant til fra hjemmekontoret. De fleste føler sig også bedst tilpas, når de tager sig godt af sig selv, og når man føler sig godt tilpas, præsterer man langt bedre. 

10 minutters afspænding

En god vane, man kan indføre, er at strække ud. Man kan nemt komme til at føle sig stiv og låst i løbet af en lang arbejdsdag med ensidig postur, og det kan derfor være en god idé at mobilisere i løbet af dagen med et par enkelte strækøvelser. Du kan lave nogle øvelser, som ikke kræver, at du skal ned og ligge på gulvet – det klarer kontorgulvet altså ikke lige så godt som hjemmegulvet. Hvis den er helt gal, kan du tage forbi din kiropraktor og få løsnet op eller få en god gang massage med faste intervaller. Derudover er det også vigtigt, at du passer godt på din krop ved at dyrke motion – tag trapperne op til kontoret og tag cyklen i stedet for bilen eller den offentlige transport.

Et dejligt, forfriskende bad

Noget, man ikke må undervurdere, er et bad. De fleste starter dagen med et bad, men det kan også være dejligt lige at vaske kroppen og ansigtet, når man kommer hjem efter en lang dag på kontoret, bruge sin ansigtspleje og skifte til noget behageligt, rent tøj. Det forlænger på en måde dagen, når man lige får den markering mellem arbejdsliv og hjemmeliv.

Spar på madlavning og indkøb 

Med dét menes der altså ikke, at du skal købe takeaway. Derimod kan du med fordel udvælge en dag om ugen, hvor du laver en madplan og skriver en indkøbsliste og derefter køber ind, så du har mad til hele ugen. Derudover kan du lave større portioner, så du kun skal lave mad 3-4 gange om ugen, frem for hver eneste dag. På den måde kommer du af med to store, daglige tidsrøvere og kan bruge tiden på noget mere afslappende.