Hvad enten du bor i en lille 1-værelses lejlighed, en studiebolig, en lækker herskabslejlighed eller et villa-hus, så er det alfa og omega at kunne udnytte pladsen ordentligt. Det kan dog være svært at knække koden til, hvordan man udnytter potentialet i lejligheden eller huset, men der er et par ting man kan gøre for at skabe mere dynamiske rum. Læs videre for at få inspiration til, hvordan du bedst muligt udnytter pladsen i dit hjem og får mest ud af dine kvadratmetre. 

Udnyt vægpladsen

En ting mange ofte glemmer, når de tænker indretning og overvejer placeringen af forskellige møbler, er væggene. Hvis du for eksempel skal finde en plads til dit TV, men mangler gulvplads eller har brug for at kunne gemme elektronikken lidt væk, så kan du udnytte vægpladsen og bruge en tv stang. Med en tv stang eller ophæng sparer du nemlig plads og skaber et rum, der kan tilpasses dine behov. TV’et behøver ikke stå på et møbel, hvilket både skaber plads under og omkring det, og gør dets placeret og retning mere fleksibel. Du kan også udnytte pladsen ved at sætte hylder op til for eksempel planter, lamper og kunst.

Tænk i niveauer 

Når du først har tænkt i vægplads er det også oplagt at tænke i niveauer. Møbler, som for eksempel hylder og reoler, kan hænges i forskellige højder og skabe flere dynamiske niveauer og zoner. Her kan en TV stang også være en god løsning. Planter og lamper der hænger fra loftet kan også være en god løsning, da de giver rummet en mindre flad fornemmelse. Du kan nemlig få rummet til at virke større ved at udnytte pladsen i flere niveauer, så alt i rummet ikke har samme højde, men også spreder sig vertikalt frem for udelukkende horisontalt. Tænk i linjer og flader, men tænk også op ad og ned ad. 

Smart opbevaring

En sidste måde du kan udnytte pladsen på er ved at investere i smarte opbevaringsløsninger. Dette gælder de fleste rum i dit hjem, og der findes løsninger tilrettelagt specifikt til både soveværelset, stuen, køkkenet og badeværelset. Du kan for eksempel bruge en bedroller, der passer ind under din seng til sengetøj eller dyner, eller en slagbænk, der både kan bruges til opbevaring og som siddeplads. Tænk over, om dine møbler kan have flere funktioner. Så er det kun fantasien, der sætter grænser.