Der kan være mange grunde til, at man vil sælge ens bolig. Det kan være, at man vil have noget mindre, fordi at børnene er flyttet hjemmefra, men det kan også være, at man gerne vil have noget større fordi, at man gerne vil have børn. Grundene kan være mange til, at man gerne vil sælge ens bolig og komme videre. Når man skal sælge ens bolig, så kan det hurtigt blive dyrt at have en ejendomsmægler til at sælge den. Fordelen ved en ejendomsmægler er, at de kan nå ud til mange mennesker via deres hjemmeside og på de sociale medier. Men det er samtidig utrolig dyrt at have en ejendomsmægler tilknyttet. Derfor kan man vælge selvsalg af ens bolig. Det vil sige, at man selv står for salget af ens bolig. Der er ikke nogen ejendomsmægler til at vise boligen frem. Det skal man selv gøre. Man skal selv sørge for at reklamere for, at ens bolig er til salg. Men samtidig sparer man en masse penge ved at gøre det selv.

Man kan starte med det

Man kan altid starte med at prøve at sælge ens bolig først. Man kan blandt andet dele ens bolig på de sociale medier og få ens venner og familie til at dele opslaget, så det når ud til mange. Når man har prøvet at sælge ens bolig selv, og hvis det ikke lykkedes, så kan man vælge at hive fat i en ejendomsmægler. Ved at prøve det først, så kan man ende med at spare rigtig mange penge. Nogle kan godt lide at være med inden over og selv stå for det hele. Det kan man med selvsalg af ens bolig.

Få en advokat med i det

Når man vælger selvsalg af en bolig, så kan det være en god ide at have en advokat med inden over. Nogle steder har advokater en sælgerpakke, hvor de sørger for fx udarbejdelse af tinglysning af skøde, indhentelse af alle dokumenter og meddelelse om ejerskifte til relevante parter. Sådan undgår man at skulle stå for alting selv. Man skal selvfølgelig selv stå for at reklamere for ens bolig er til salg, men alt det praktiske og alt papirarbejdet, det sørger advokaten for. Så kan man koncentrere sig om at bruge krudt på at sælge ens bolig uden at skulle sørge for alt det praktiske.