Du er måske lige blevet færdig med din uddannelse, og nu skal du finde et job. Du har søgt nogle jobs, men du har ikke fået nogle svar udover en standardbesked, som siger at de har modtaget din ansøgning. Her får du tips til hvordan du kan gøre din ansøgning og dit CV endnu bedre. Her får du også tips til hvilke kurser du kan tage, når du går hjemme og søger jobs, for at blive bedre stillet på arbejdsmarkedet.

Herunder kan du læse om skabeloner til ansøgninger, og hvordan du opgradere dine digitale evner.

CV og ansøgning

Hvis du skal være klar til dit første job, så er der vigtigt at skrive en god ansøgning og en godt CV.

Du kan starte med at downloade en skabelon, til hvordan du sætter din ansøgning og dit cv op. Der er mange skabeloner, man kan downloade på nettet, ganske gratis, men nogle gange, er det meget godt at betale 50 eller 100 kr. for en skabelon, hvis den ser rigtig flot ud, og skiller sig ud fra mængden.

Nu har du i hvert fald selve designet og skrukturen på plads, så er det tid til at udarbejde selve ansøgningen. I ansøgningen skal der beskrives hvorfor du er den rigtige til jobbet. Derfor skal der stå motivationen for, at du skal arbejde der, og der skal stå, hvad du har arbejdet med, som giver dig erfaring i forhold til jobbet. Det er mange gange en god idé, at købe en skabelon i en pakke med det samme design til både CV og ansøgning. I CV’et er det vigtigt at skrive din erfaring, det er den for gør dig i stand til at varetage det nye job. Her er det godt at skrive tre jobs, da flere end dette kan virke uoverskueligt. Det er vigtigt, at det er tre af de mest relevante jobs, og ikke bare de sidste tre jobs du har haft. Dertil skal der stå din uddannelsesbaggrund og din kontaktinformationer, så de kan kontakte dig, hvis de synes du er en profil der passer til jobbet.


LÆS OGSÅ: A-KASSER, HVAD VI DE GØRE FOR DIG?


Digital koordinator

Når du er færdiguddannet og du søger job, så kan du tage et kursus i mellem tiden, samtidig med at du er jobsøgende. Her er der mange forskellige tiltag, en af disse er Google Succes Online Kursusforløb som hedder Digital Koordinator. Dette kursus ruster dig til at arbejde med digital markedsføring, og webshops på et basalt niveau. Under dette kursus skal du igennem tre ugers kursus, hvor du ved siden af, skal læse op til at bestå tre certifikater, som kan tages på Google Academy. Efter de tre uger, får du et digitalt koordinatorbevis, samt et certifikat på at du kan digital markedsføring på basisniveau, et certifikat på at du kan bruge Google Analytics, og er øvet i Google Analytics. Google Analytics er Googles analyse værktøj, som måler trafikken på en hjemmeside eller en webshop.

Excel Kurser

Når du alligevel sidder derhjemme og skriver ansøgninger, så er det en god ide at tage kurser, så du kan nogle færdigheder, som der ledes efter af din kommende arbejdsgiver. Med Microsoft programmer såsom Word, Excel og PowerPoint er de programmer, man bruger meget på de fleste arbejdspladser, derfor kan det være en god idé at tage kurser i disse, for at forberede sig på det næste job. Du kan tage kurser i excel på peoplenet.dk

God hjemmearbejdsplads

Når du skal have dit første job, så er det også en god idé, at kunne arbejde hjemmefra nogle gange. Det gør at du bliver mere fleksible som medarbejder. Hertil er det godt at du har et ordentligt sted at arbejde, sådan så du ikke sidder i sofaen og arbejder, det giver et dårligt resultat når man sidder dårligt og arbejder. Derfor er det en god idé at købe sig et skrivebord til at arbejdsbrug derhjemme. Man kan finde mange forskellige skriveborde på office2go.dk.