På mindre end ét år er Pernille Slinkerts enkeltmandsvirksomhed, Slinkert Logistic Advice, vokset til en omsætning i millionklassen. Vi er nysgerrige efter at høre, hvad der skaber en så potent formel for en iværksætter og har fået et spændende interview med hende.

“Virksomheden og jeg går ud i ét – jeg ér brandet som enkeltmandsvirksomhed.”

Der hersker ingen tvivl om Pernilles målrettede holdning til både resultater og hendes effektive måde at nå dem på. I løbet af det første år som iværksætter har hun formået at få sin person og virksomhed udbredt i en artikel på DR, rost af Martin Thorborg og forsøgt lukket af sine nærmeste konkurrenter på markedet. Samtidig har hun – ved hjælp af talent, hårdt arbejde og stålsat vilje – oparbejdet en fast kundekreds med nogle af landets største produktionsvirksomheder og kapitalfonde.

Man kan roligt sige, at Pernille har plantet sig solidt på landkortet i det danske erhvervsliv – men hun har bestemt ikke tænkt sig at slappe af og nyde sin første bølge af succes.

Slinkert Logistic Advice, Bizz Up

Resultater og fremdrift gennem hele arbejdslivet

Vi begynder som i enhver god fortælling: fra begyndelsen. I dette tilfælde begyndelsen af Pernilles liv som logistikmedarbejder.

Erfaringerne fra Pernilles år som ansat i logistikfirmaer er grundlaget for hendes karriere. Hun er sikker på, at det er en stor fordel, at hun – trods sine kun 34 år – har været 15 år i logistikbranchen. Karrieren eskalerede også hurtigt – måske en smule for hurtigt.

Hendes første arbejdsplads var en lille, lokal logistikvirksomhed i Esbjerg. Den flytter hun hurtigt fokus fra og fortæller, at hun har ville skabe resultater fra dag ét. Hun flyttede til København, hvor hun blev ansat i et andet firma og skøjter i beretningen videre til, da hun blev headhuntet af DSV.

De er et af de helt store firmaer – beliggende i Hedehusene nær Roskilde med et transportnet over hele verden. Her fik hun arbejde som sælger og læste HD i fritiden. Med tiden blev hun overført til en stilling som dansk salgschef i Norge, hvor hun fik vendt en halvsløj afdeling til at have overskud på budgettet. Eventyret i Norge varede et år. Hun blev igen søgt af en logistikvirksomhed og tog jobbet, men “manglede noget” i hverdagen.

Den følelse handlede hun på.

Den amerikanske drøm på dansk grund

Pernille tog konsekvensen af sin mavefornemmelse og sagde op fra den ene dag til den anden. Her stod hun så – alle de materielle værdier, hun havde, var virksomhedens ejendom. Hun blev hentet af en kammerat, havde intet sted at bo, ingen mobil, intet internet. Alt skulle startes op fra bunden igen, og det blev det. En måned senere startede hun sin egen virksomhed, Slinkert Logistic Advice.

Første mål var at betale stiftelseskostningerne for sin konsulentvirksomhed af. Pernille skulle arbejde med nogle af landets største logistikvirksomheder, og også kapitalfonde, og her er professionalitet i højsædet. Omkostningerne blev derfor højere end forventet. Hun lagde budget og kørte hårdt efter det. Efter tre måneder var startomkostningerne betalt af.

Den hurtige succes for hendes virksomhed er hjulpet på vej af mange faktorer. Kontakt til kunderne viste sig at være lettere end forventet. Pernille havde sig et godt navn i logistikbranchen, og artiklen om hendes virksomhed på DR krydret med den flotte omtale fra Martin Thorborg vakte stor interesse hos de folk, hun var interesseret i, at Slinkert Logistic Advice skulle gøre forretning med.

“Når dønningerne af gratis omtale har lagt sig, er det flid, netværk og evnen til at tænke i nye baner, der er med til at skabe et solidt grundlag for en virksomhed”, fortæller Pernille. “Jeg har helt sikkert nydt godt af opmærksomheden fra at være den første kvinde til at starte en virksomhed som min, men når valget i sidste ende står mellem to kandidater, er det altid kompetencerne, der vinder.”

Og kompetencer, dét har hun. Hun er for nylig blevet udvalgt af en kunde i København, hvor opgaven var i udbud mellem hendes enkeltmandsvirksomhed og to store konsulentfirmaer. ‘Lille Pernille fra Esbjerg’ var den, der fik  opgaven.

Der er dog endnu en vigtig faktor, der er med til at brolægge vejen til succes.Indtil nu har vi fokuseret på at snakke om Pernilles kompetencer, vilje og omtale som grundlag for virksomheden. “Selvfølgelig skal kompetencerne være i orden for at opnår succes, men uden netværk ville hun aldrig være nået særlig langt”, siger Pernille helt firkantet. Hun understreger vigtigheden i at skabe og vedligeholde et godt netværk. I princippet er hun bare en mægler mellem en transportør og en kunde og uden evne til at mægle, ville hun have store udfordringer.

Hun nævner som et eksempel, at hun netop har besøgt en logistikpartner, hvor hun før besøget stødte på en bil med kundens logo ved en vaskehal. Hun sagde hej til føreren, vekslede nogle ord ham og fandt senere ud af, at det var direktøren for virksomheden. Uden at vide det havde hun givet et vigtigt indtryk, før det officielle møde overhovedet fandt sted.

Pernilles stærke vilje og energi er gode egenskaber at have i hendes fremdrift som iværksætter, men evnen til at gribe muligheder og skabe kontakter har i den grad også givet hende mulighed for at tage nogle store skridt fremad på så kort tid.

Hvad skal der ske nu? Slinkert Logistic Advice, Bizz Up

Slinkert Logistic Advice kører – grundlaget er stærkt – men fremtiden tænkes ind i både Pernilles konsulentarbejde og hendes egen virksomhed.

Innovation i konsulentarbejdet er vigtigt for Pernille. Hun vender flere gange i løbet af interviewet tilbage til at fortælle om nytænkning, disruption, som en vigtig faktor i branchen. Hun er helt sikker på, at den klassiske måde at rådgive logistikvirksomheder på – no cure no pay-løsningen med at dele overskuddet af en besparelse mellem parterne – ikke nødvendigvis er den bedste løsning.

Hun afregner selv med virksomhederne på timebasis. Ofte ser hun på interne optimeringer i virksomhederne for at kunne tænke smartere over hele spektret. Den varme kartoffel i tiden er Amazons mulige indtog på det danske  marked, og her er hun helt med på at favne digitaliseringen i fremtidens logistik og tænke ud i fremtiden for sine kunder.

Hendes egen virksomheds fremtid er lys. Hun er på 10 måneder nået dertil, hvor hun skal overveje at finde en samarbejdspartner til Slinkert Logistic – det er helt vildt for hende at være nået til det punkt på så kort tid. Efter at have luftet sin begejstring over succesen tegner hun skarpt op, hvad hun forestiller sig, en medarbejder skal have af kvalifikationer for at kunne få den bedste helhed i virksomheden. Transport- og logistikbranchen er præget af mandlige aktører, så derfor tænker hun strategisk i den retning, når hun skal ansætte en person. Hun virker dog på ingen måde anfægtet – den værste bekymring for hende bliver at skulle give slip på noget af den kontrol, hun har haft med det ‘barn’, hun har udgydt blod, sved og tårer for at bringe hertil.

Der hersker absolut ingen tvivl om, at Pernille er dygtig. For ikke at tale om den ukuelighed, talent for forretning og evne til at gribe mulighederne foran sig hun også besidder. Som Pernille selv siger: “I sidste ende er det altid kompetencerne, der vinder.”

Det vil være at underkende Pernilles hårde arbejde at ønske hende ‘held og lykke fremover’, så vi følger i stedet interesseret det næste skridt på Pernilles anlagte rute med hendes voksende succes, Slinkert Logistic Advice.