En flok unge surfere og iværksættere har indtaget den nedlagte skole i Vorupør, Thy, og startet et kontorfællesskab eller iværksætterhus, som de selv betegner det. Konceptet hedder ”Surf & Work” og som navnet antyder, er arbejdet sekundært og surfingen det primære.

Bygningen hvor iværksætterne har indrettet sig, har de døbt Silicon VØ, som de bl.a. ved hjælp af fondsmidler fra Underværker og FLAG, gennem de seneste to år har forvandlet fra forladt folkeskole til spirende iværksætterhus. I dag er der over 25 iværksættere tilknyttet kontorfællesskabet og endnu flere bruger stedet til arrangementer, møde- og værkstedfaciliteter, herunder surfboard shaping lokalerne aka Cold Hawaii Shaping Bay.

Surf & Work, Silicon VØ, Bizz Up

En stor del af iværksætterne er unge tilflyttere, som enten har medbragte projekter eller forladt en karriere til fordel for at prøve lykken som selvstændig. De bruger hinanden til at spare, men mest af alt, til at opretholde en sjov og dynamisk dagligdag, med lange frokostpauser, hvis der er bølger i Vesterhavet.

”Mange af os er tilflyttere fra storbyen. Vi er flyttet til Thy bl.a. fordi der er fantastisk natur og landets bedste surfforhold. Men også fordi her er højt til loftet og plads til og mulighed for at søsætte seje projekter. Her står folk nærmest i kø for at skabe fede ting og masser af opbakning at hente blandt lokalbefolkningen. Skabertrangen er meget mere frisluppen og sjov, hvilket er helt anderledes end hvad jeg kender fra København. Her er ingen forventninger fra ens omgivelser til at bedrive stor karriere. Det giver mere street-credit at have viden om naturen og bølgerne end at køre store biler og have smarte emblemer på sit tøj.” – fortæller co-founder og kreativ vicevært for Silicon VØ, Alexander Bengtsen.

Han uddyber: ”Som de fleste selvstændige nok kan tilslutte sig, er friheden noget at det mest nærende, det faktum at man er sin egen boss. Men at kunne være det i et legeland som Thy, giver stor livsglæde, men også stof til eftertanke. For pludselig bliver ens værdisæt ændret. Naturen bliver vigtigere for en og fylder mere for ens projekter og ens generelle drivkraft.”

Natur og frisk luft giver næring til krop og sjæl og ikke mindst stimulere ens kreativitet. Et iværksætterhus, hvor bare fødder tilsyneladende er kutyme og positiv energi er alfa omega, kan der måske hentes lidt inspiration til, hvordan vores individuelle inderste glæder kunne blive stimuleret en smule og ens nøjsomhed kunne træde mere i kraft.

 

Få mere information om de unge iværksættere ved Vesterhavet og deres mange spændende projekter på www.surfandwork.dk.