Dét spørgsmål fylder hos en del mennesker lige nu, hvor de fleste fly står parkeret på landjorden, og udsigten til ”staycation” er større end udsigten til palmer, pister og Pina Coladas.

Sus Travel, rejse, rejsegaranti, corona, Bizz Up Efterår 2020, Bizz Up

Tekst: Majbritt Mikkelsen

Det samme spørgsmål stillede Susanne Nielsen sig selv i august 2007. Et fald på en teambuildingtur, en brækket ryg og en rygmarvsskade satte en stopper for den rejseglade unge kvindes mange eventyr. Få år senere startede hun sit eget rejsebureau, Sus Travel, hvor hun skræddersyer rejser til mennesker i alle aldre, både med og uden begrænsninger:

”Jeg har altid elsket at rejse – og gør det stadig! Samtidigt er jeg den vedholdende type, der ønskede at leve mit vante liv og insisterede på at få noget positivt ud af mit liv trods ulykken. Derfor står jeg i dag op hver morgen for at give andre den livsglæde og energi til hverdagen, det giver at rejse, gennem individuelt planlagte rejser til hele verden. Det har jeg gjort siden 2012.”

Men så kom CoronaenSus Travel, rejse, rejsegaranti, corona, Bizz Up Efterår 2020, Bizz Up

… og den historie kender vi. Danskernes rejselyst lever dog stadig. Efterspørgslen har blot fået en anden lyd: ”Folk er i højere grad interesseret i ferier med stor betydning – for tiden typisk skiferie og sommerferie. De fleste kigger på destinationer og bosteder med færre mennesker, og mange har fået øjnene op for oplevelser i naturen, hvilket giver god mening. Nogle er naturligt nok nervøse, men vil alligevel gerne afsted. Der er det vores opgave at skabe mest mulig tryghed. Det gør vi gennem konstant dialog med vores lokale kontakter, der ligger inde med den aktuelle viden, så vi sammen med kunden kan finde frem til, hvilken destination og rejseform, der passer bedst lige nu. Vi laver grundig research på alle henvendelser, vi får.”

Europa i bil ligger højt på hitlisten

Mange steder i Europa tænkes der nyt for at trække gæster til. Susanne fortæller: ”Berlin er et godt eksempel på en by, der er gået fra at være en storby med kultur og historie som massive trækplastre til at fremhæve naturen i og uden for byen. Tyskland er generelt populær lige nu, da mulighederne for naturoplevelser er mange og fantastiske. Men at Berlin tænker naturvejen er meget atypisk – og ret fedt! Samtidigt er det nemt at komme dertil på egen hånd. Vi ser i det hele taget stor interesse for destinationer, hvor folk kan komme til i egen bil, bus eller tog.”

2021 bliver

… endnu et år med interesse for europæiske feriemål, hvis du spørger Susanne: ”Jeg tror, vi kommer til at se endnu et år, hvor folk primært rejser dertil, hvor de selv kan transportere sig. Hvis det kikser med flyet, kan man stadig komme trygt af sted. Flere vælger afbestillingsforsikring, foruden at vi er godkendt af Rejsegarantifonden, der er kundens sikkerhed for, at pengene ikke er tabt, hvis noget uforudset opstår. Men én ting er sikkert; folk – uanset om de har særlige behov eller ej – tripper for at komme afsted. De planlægger, undersøger, spørger os til råds, hvorefter vi laver tilbud og afventer, at verden åbner bare lidt mere op.”

 

FAKTA

Susanne Nielsen

Sus Travel blev etableret i 2012 af Susanne Nielsen. Sus Travel tilbyder skræddersyede rejser til både virksomheder, foreninger og private uden begrænsninger.

Rejser for alle

Rejsebureauet er specialiseret i rejser for alle, både med og uden hjælpemidler, handicaps eller andre særlige behov.

Rejsegarantifonden

Sus Travel er godkendt af Rejsegarantifonden.

 

Se mere på www.sustravel.dk

 


I SAMARBEJDE MED

www.travelday.dkwww.rejsekris.dk