Tre myter om stress: Der findes meget misinformation, der gør det sværere at komme videre
Hvis man lider af stress, kan det være et tegn på, at der er noget i ens miljø, som man opfatter som galt. Måske skal der ændringer til, men der findes også mange myter, som kan være problematiske, hvis man vil vriste sig fri af stressen.
I et debatindlæg i Jyllands Posten skriver en erhverv psykolog om nogle af de myter, der findes om stress.
Den første myte er, at det tager lige så lang tid at komme tilbage fra stress, som den tid, man har været stresset. Ifølge erhverv psykologen kan mange dog nøjes med få uger eller en måneds tid i optimale betingelser, så længe det miljø, de vender tilbage til, er tåleligt, og opstarten er blid.
Den anden myte er, at kun skrøbelige og svage mennesker rammes af for meget stress. I virkeligheden er det dog ofte de mest ”kompetente” mennesker, der rammes af stress. Nogle gange, fordi der læsses flere opgaver end hensigtsmæssigt på de mennesker, som har man regner med kan løse opgaverne.
Den tredje myte er, at der ikke er noget, der hedder stress, men at det blot er noget, som skal arbejdes væk. Ifølge erhverv psykologen skal man anerkende, at alle kan blive stressede, og at stress er et reelt eksisterende fænomen på mange arbejdspladser.
Præger stress hverdagen på din arbejdsplads, kan du med fordel overveje at læse mere om mulighederne for et samarbejde med en erhverv psykolog.