Med hjertet lige midt i Nordeuropa og med attraktive erhvervsgrunde til salg langs E20, kan der ikke være mange overvejelser, når det kommer til, hvor man skal placere sin virksomhed. I Vejen Kommune bydes der på Danmarks billigste erhvervsgrunde langs E20 vest for Storebælt.

Tekst: Anne Bente Volf
Foto: Vejen Kommune

I Vejen Kommune tager man sig godt af hinanden. Der er højt til loftet, men kort til det meste. Det betyder, at man som virksomhed, på ganske kort tid, kan nå både motorvejsnettet, lufthavne, containerhavne og gode togforbindelser. Det hele enten til nationale eller internationale destinationer, kunder og samarbejdspartnere.

I Vejen Kommune er erhvervskonsulent, Jan Nielsen, meget positiv over den udvikling, kommunen og ikke mindst Trekantområdet er midt i.

Vejen Kommune, Bizz Up Efterår 2020

“Det går stærkt, men ikke for stærkt. Vi glæder os over alle dem, der har fået øje på os og ser alle de fordele, vi i vores kommune dagligt nyder godt af,” siger han.

“Vi er omgivet af skøn natur. Her er plads til folk – både med store og små armbevægelser. Området byder på masser af sport og kultur. Vi bryster os af, at vi er rigtig gode til at tage imod folk, der vælger at komme til os – både borgere og erhverv,” siger Jan Nielsen.

Kort transporttid

“Med den centrale placering og den nemme adgang til motorvejsnettet finder man inden for én times kørsel 350.000 arbejdspladser,” fortæller erhvervskonsulenten.

Det betyder, at mange pendler, og her er det nemt, hvis man anlægger sin virksomhed ved motorvejen.

“Det er nemt at komme til og fra – både for dem, der skal frem og tilbage med gods, men også for de enkelte medarbejdere.”

“Vi ønsker at være en sparringspartner og en god samarbejdspartner for kommunens virksomheder.”

Alle ved, at transporttiden til og fra arbejde har stor betydning for at kunne få hverdagen til at hænge sammen.

“Vi vil naturligvis meget gerne, at man bosætter sig i Vejen Kommune, og har derfor også søsat en fin bosætningskampagne med et særligt fokus på den yngre generation.”

“I Vejen Kommune kan vi så meget og er en attraktiv kommune at bosætte sig i. Det er et trygt sted at stifte familie, og området har alt det, som de nye familier efterspørger: Gode daginstitutioner og skoler, herunder billed-, musik- og ungdomsskole, samt et stærkt foreningsliv med tilbud til både børn og voksne og ikke mindst fine handelsbyer med et bredt udvalg.

“Og vi har fået bevist, at Vejen er et eftertragtet sted at bo. Vi satte for nylig 20 byggegrunde i udbud. De blev solgt på én uge.”

Vejen Kommune, Bizz Up Efterår 2020

Vækststrategiplan 2025

Vejen Kommune arbejder hele tiden med udvikling. Af samme grund har kommunen opfordret borgerne til at byde ind med idéer, tanker og input.

“Vi slog et telt op på en mark og indbød til en god snak med kommunens planlæggere, og det giver noget helt særligt.

Vi synes, i Vejen Kommune, at det er altafgørende, at der er et godt samarbejde borgere, kommune og erhvervslivet imellem. Derfor tager vi meget gerne imod inputs. Vejen Kommune har lagt Vækststrategiplanen for 2025 frem.”

“Det handler om, at vi udnytter, viser og fortæller højt om vores placering i midten. Vi har omgivelserne til at skabe optimale udviklingsmuligheder for driftige og innovative virksomheder.”

Planen er blevet døbt ”Sammen om vækst og robusthed”. Den finder man her: https://vejen.dk/erhverv2025

Lokale styrker

Når man skal finde den rette placering til ens virksomhed, er der mange faktorer, der spiller ind. Selve placeringen spiller ind. Infrastrukturen er en væsentlig faktor. Men økonomien er selvsagt også en spiller i den kabale. Og her byder Vejen Kommune på gode tilbud.

“Vi har Danmarks billigste erhvervsjord beliggende ved motorvej – vest for Storebælt langs E20,” siger Jan Nielsen.

LÆS OGSÅ
Aalborg Lufthavn er førende på teknologien inden for sikkerhedskontrol

Vejen Kommune har masser af styrker. Her findes i forvejen en stor fødevareproduktion og dermed et kæmpe kendskab til faget og branchen. Både inden for landbrug og inden for slagteri.

“Vi har gode erfaringer inden for fag som transport og logistik og tør også med stolthed i stemmen sætte både byggeri og energi på den liste,” lyder det fra Jan, som fortsætter:

“Når en virksomhed vælger at bosætte sig i Vejen Kommune er det ofte vigtigt for dem at forankre sig lokalt, få kontakt til gode samarbejdspartnere eller komme med i et netværk. Det sørger det lokale erhvervskontor UdviklingVejen for. Her er mange muligheder, tilbud og aktiviteter til erhvervslivet.”

Din sparringspartner

Vejen Kommune har hjertet på rette sted. Man vil hinanden. Man ønsker, at alle er med, og at alle byder ind.

“Vi ved, hvad det kræver at drive en god og sund virksomhed. Vi ønsker at være en sparringspartner og en god samarbejdspartner til kommunens virksomheder. Både de nyankommne, men vi værner også om dem, der allerede er her.”

Hvad skal man så gøre, hvis man nu har set mulighederne og er blevet nysgerrig på, hvad Vejen Kommune kan tilbyde? Så er man velkommen til at kontakte Vejen Kommunes erhvervskonsulent, Jan Nielsen.

“Alle veje er åbne, og kaffen er friskbrygget. Så kom endelig forbi, lyder opfordringen.”