Der findes ikke én måde at være iværksætter på. En iværksætter, er den person, der tør udfordre den konventionelle tankegang. Og det skal vi, og det må vi. Vi er den afgørende minoritet, der kan ændre samfundet, og tvinge virksomhederne og de store giganter til at udvikle sig – samtidigt med at vi udvikler os selv. Vi må tænke stort i de virksomheder, der allerede findes.

Tekst: Anders Fogh, Startup Central

Fordi det ikke kræver mere end innovative ideer for at være iværksætter, er vi også en blandet flok, og det er derfor endnu vigtigere at vi står sammen. Faktisk mener jeg, at det næsten er en pligt som iværksætter at støtte andre iværksættere. Om det er gennem en netværksvirksomhed, som min egen, eller på en anden måde, så er vi nødt til at samle en sammenslutning af iværksættere, der vil tale din og andre iværksætteres sag. På den måde kan vi innovere Danmark og det danske samfund.

Vi skal sørge for at iværksættere får en fælles stemme i samfundet. Vi skal have bedre vilkår, større sikkerhedsnet. Samtidigt skal andre iværksættere støtte dem, der går forrest i kampen for iværksættere. Hvis vi ikke tager initiativ nu, kommer det måske aldrig til at ske.

Den krise vi oplever lige nu, viser perfekt hvordan iværksættere og selvstændige ingen rettigheder har. Iværksættere vil sikre nye arbejdspladser med deres innovative tankegang og oprettelser af nye virksomheder – et klassisk eksempel på, hvad der kom først: hønen eller ægget? Hvis der ikke er noget, der ligger ægget til at skabe arbejdspladser, så bliver der ikke dannet nye arbejdspladser, og så kan vi ikke redde lønmodtagere.

Vi er nødt til at kigge på, at dem der rent faktisk skaber arbejdspladser til folk, der tør satse hele deres liv – de tør tage springet og sætte nye rammer på og udfordrer det, der er i forvejen. Der er plads til alle, hvis du virkelig vi arbejde for det. Hvis vi ikke kæmper for iværksætteri, jamen så står vi på et tidspunkt med en arbejdsløshed, der slet ikke kan sammenlignes med hvad vi før har set.