Verdensmester i indkast, professionel bobslædekører, Europamester i stafetløb og forfatter til bogen ”Doven Energi”!
Er nogle af de mange farverige kasketter foredragsholderen Thomas Grønnemark har på. De sidste 8 år har han rejst Danmark tyndt for at holde foredrag om arbejdsglæde, motivation og samarbejde. Foredragene er meget efterspurgte blandt små som store virksomheder, og det er ifølge Thomas ikke et tilfælde:

”Min definition på et godt foredrag indeholder 3 punkter:
1. Det skal røre publikum følelsesmæssigt – det kan være et miks af spænding og humor. Selv bruger jeg humoren rigtig meget.

  1. Der skal være relevant indhold – der skal være noget gods i foredraget. Noget som folk kan tage med hjem og tænke over, eller bruge konkret. Derfor bør man som kunde altid forlange en forberedende samtale med foredragsholderen.
  2. Publikum skal kunne genkende sig selv – det er måske det vigtigste punkt! Folk skal kunne sætte pointerne over til deres egen hverdag. De skal kunne se sig selv temaerne og snakken i foredraget… så bliver foredraget rigtig godt. Derfor er det ekstremt vigtigt at foredragsholderen sætter sig ind i, hvordan det er arbejde i den aktuelle virksomhed.

Når alle tre faktorer er til stede, så får man som kunde et foredrag der rammer plet.”

Thomas Grønnemark ser nogle tendenser i den nyere forskning som er meget relevante ude i virksomhederne:

”Der har været en udpræget oplevelse af, at det var MIG der skulle ordne det hele på arbejdspladsen. Det var MIG der skulle være kompetent, og MIG der skulle gøre en ekstra indsats. Selvom det er vigtigt at dygtiggøre sig selv, så er der flere udfordringer med MIG-tankegangen. For det første, så sætter det det enkelte individ under et ekstremt stort pres. Det pres som mange bukker under for i disse år med 250-300.000 mennesker der lider af stress. For det andet så har ny forskning vist, at virksomheder skaber de bedste resultater – økonomisk og trivselsmæssigt – ved at fokusere på VI. Tætte arbejdsmæssige relationer slår kompetence, når de bedste teams skal findes.

VI-tankegangen har en vigtig plads i mine foredrag. F.eks. Hvordan kan VI blive bedre til at hjælpe hinanden på arbejdspladsen?, hvordan kan VI være mere flinke ved hinanden?, og hvordan fortæller VI gode historier om vores kollegaer?

For kort tiden siden kom Thomas´ bog ”Doven Energi” ud i boghandlerne. Bogen har på kort tid skabt stor opmærksomhed i medierne. Ikke mindst på grund af ”De 7 dovne principper”, der giver mere arbejdsglæde, stjernestunder og plads til at nyde livet. Men hvorfor er der overhovedet brug for en bog om ”Klog dovenskab”?:

”De sidste mange år har jeg fulgt udviklingen i samfundet, og den har været negativ i forhold til det pres der ligger på individet. Både på arbejdet og i fritiden. Jeg kender selv flere der er gået ned med flaget, og det har været den udløsende faktor for, at jeg har skrevet bogen. Forskningen siger, at evner som f.eks. at kunne sætte åndehuller ind i en travl hverdag, og få hjælp til de udfordringer man står overfor, er vigtige, hvis man skal kunne holde til at arbejde hårdt et helt arbejdsliv.
Udfordringen er, at hvis man brænder for sit arbejde, så bliver man lettere blind for behovet for pauser. Derfor er mange af de stress-ramte mennesker er passionerede for deres arbejde.
Det handler om at bruge dovenskaben klogt, så man letter presset fra sig selv.

Umiddelbart kunne det godt lyde som en bog kun for enkeltpersoner, der bruger den i forhold til deres eget liv. Sådan forholder det sig ifølge Thomas Grønnemark ikke helt:

”Rigtig mange folk har købt bogen. Fordi de vil have mere arbejdsglæde og livsnydelse. Men der er også en del virksomheder, der nu bruger bogen som en del af deres trivsel plan. Det er alt fra banker til pædagogiske arbejdspladser der bruger ”De 7 dovne principper”, og for kort tid siden købte en af Danmarks største virksomheder bogen, da den skulle bruges til deres trivsels-strategi. Så ”Doven Energi” rammer bredt.

Thomas kommer og holder det der –  måske – er verdens første foredrag i en flyvemaskine til dette års BizzUp.

Du kan læse mere om Thomas Grønnemarks foredrag på www.thomasg.dk

”De 7 dovne principper”

  1. Slap af, når du kan.
  2. Træk andre ned i sofaen.
  3. Spring over, hvor gærdet er lavest.
  4. Hjælp, når du orker det.
  5. Lad andre gøre arbejdet.
  6. Snyd dig udenom.
  7. Hold flere fester.

Læs mere om bogen på www.dovenenergi.dk