33-årige Lisbeth Mikkelsen fra Randers er alenemor til to. I 2018, ved siden af studiet, skabte hun virksomheden Wallpipe, som laver bæredygtige lamper, ud af genbrugte vandrør. I januar 2020 tog Lisbeths liv, og ikke mindst hendes virksomhed, en kæmpe drejning, da hun deltog i DR’1s populære underholdningsprogram, Løvens Hule.

Tekst: Lise Korsgaard
Foto: Preben Stentoft

Wallpipe, bæredytige lamper, Bizz Up Forår 2020

”Min søn gav mig idéen”

Lisbeth Mikkelsen bor alene med sin søn på 9 år og datter på 2 år. Under studierne, hvor pengene var små, prioriterede den enlige mor benhårdt, for at få økonomien til at hænge sammen.

”Jeg var gået fra min daværende kæreste og flyttet i et hus. På en SU var midlerne selvsagt små, og jeg valgte at nedprioritere lamper i første omgang. Men da min søn flere gang sagde: ”Mor, jeg kan ikke se hvad vi skal have til aftensmad”, så måtte jeg jo gøre noget. Jeg havde nogle vandrør til at ligge og fik kreeret to lamper, og min søn var glad. Vi skulle dog kun bruge den ene, så den anden satte jeg til salg på Facebook.”

10 solgte lamper på en time

Sønnen havde skabt idéen og Facebook-opslaget viste sig at være ”proof of concept”. Den første time efter lampen var sat til salg, var der solgt 10 styk. ”Et par dage efter ringede en hotelejer og bestilte 65. Jeg troede han tog pis på mig, men den var god nok.”


Se også:

Løvens Hule: ”Mor, jeg kan ikke se hvad vi skal have til aftensmad”


Lisbeth gik med tanken om at få nogen ”kloge penge” ind. ”Jeg manglede nogen at sparre med, og jeg vidste også, at det koster penge at tjene penge”, fortæller Lisbeth Mikkelsen. Lisbeth Mikkelsen sendte ansøgningen ind til Løvens Hule og i september 2019 tog hun af sted, sammen med kæresten, Stine, godt forberedt til optagelserne, og med et håb om at få 75.000 kr. fra én af investorerne for 20% af WallPipe.

Løven der gjorde den store forskel

Det ender med en investering fra Løven, Christian Arnstedt, som investerede intet mindre end 300.000 kr. for 45% af WallPipe, hvilket værdiansætter virksomheden til mere end 666.000 kr.

”Christian sagde i Løvens Hule, at han ikke blot ønskede at være investor, men en medstifter. Og det må man sige han lever op til, ” fortæller Lisbeth om sin forretningspartner, som ikke er fysisk i virksomheden, da han bor i København og WallPipe er beliggende i Randers.

”Vi taler sammen hver uge og han følger rigtig meget med i virksomheden og har altid gode råd til hvordan vi kan optimere. Det er stadig mig der leder og driver virksomheden,” fortæller en tilfreds Lisbeth Mikkelsen, som aldrig fortryder ét sekund at hun tilmeldte sig underholdningsprogrammet.

”Christian er en helt fantastisk sparringspartner og han har et kæmpe netværk og et team in house, som er nogle af de dygtigste til online marketing i Danmark. Dem må jeg benytte mig af. Så fra den ene dag til den anden fik vi alle nødvendige kompetencer tilført, så virksomheden havde langt større muskler at spille med.”

TV-tid gav billet til Dubai

Lisbeth underkender heller ikke værdien af, at være på landdækkende TV i bedste sendetid.

”Det at ens virksomhed bliver præsenteret for 1,6 millioner mennesker, det er altså noget, som man ikke kan købe for penge. Én ting er det salg, som der er på dagen og dagene efter, det er selvfølgelig vildt fedt. Men noget af det, som også er interessant, er efterspillet. Eksempelvis er vi blevet tilbudt at komme med til EXPO 2020 i Dubai, efter de så os i Løvens Hule. Det er jo så vildt! Altså EXPO i Dubai? Det var sådan noget jeg havde forestillet mig MÅSKE ville ske om 10 år? Det er altså lidt vildt at se sit virksomhedsnavn på samme skilt som MÆRSK,” fortæller Lisbeth.

Wallpipe, bæredytige lamper, Bizz Up Forår 2020

Socialt ansvar

I dag beskæftiger Wallpipe seks personer. Her i blandt flexjobbere.

”Ved siden af driften, som selvfølgelig tager det meste af min tid, så forsøger jeg at skabe en socialansvarlig virksomhed,” fortæller Lisbeth. ”Vi laver bæredygtige lamper, så det giver så meget mening, at vi også tænker bærdygtighed ind i andre grene af virksomheden.”

Lisbeth havde en udfordring med at finde nogle der gad og skære og dreje gevind i vandrørene uden at de mistede motivationen efter en uge. Gennem kommunen fik hun tilbudt at få en ung fyr ved navn Carsten i flexjob. ”Carsten har en svær grad af autisme. Han har været her i 2 måneder nu og han er 100% mødestabil. På grund af sin diagnose, så elsker han denne form for arbejde, hvor det er de samme processer hver dag. Han ønsker ikke at være social, han vil arbejde og herefter hjem. Carsten er virkelig glad for at være her og han elsker at have noget at stå op til og HAN føler at han gør en forskel. Jeg er enormt stolt over denne virksomhed som vi har skabt, især når man tænker på den socialansvarlige og bæredygtige del”, slutter den glade iværksætter fra Randers.

 

 

Fakta:

  • WallPipe blev stiftet i september 2018
  • Salg til B2B & B2C
  • Bæredygtig virksomhed
  • Deltog i RM og DM 2019
  • Fik investering i Løvens Hule i 2020
  • Se mere på www.wallpipestore.dk