Onpage SEO eller SEO på siden – kært barn har mange navne. Det betyder den SEO som du selv kan røre ved, rette til og gøre noget ved gennem tekster, billeder og andet materiale på dit website. Offsite er bagvedliggende, og det kræver meget mere arbejde end som så. Til offsite SEO hyres et digitalt bureau oftest til opgaven, fordi det er meget omfattende og kræver meget viden. 

Skrevet af Louise, Bizz Up

Bizz Up har samlet noget viden om onpage SEO, og vi har derfor formet en checkliste til dig, om du er ny til SEO eller ej, så tror vi på at denne liste kan hjælpe dig videre, og gøre overblikket nemmere.

1. Meta title

Meta title er titlen på siden eller indlægget, og det er dette ord som Google indekserer din side efter. Sørg for at titlen passer til indholdet, og det skal helst ikke være en titel du har anvendt på andre sider eller indlæg.

2. Meta beskrivelse

Meta beskrivelse er en af de vigtigste punkter i forhold til onpage SEO, fordi det fremstiller din side eller indlæg på den rette måde. Meta beskrivelsen er en tekst, som beskriver sidens eller indlæggets indhold. Denne tekst vises i google-søgningen. Husk derfor at inkludere din meta titel.

Hvis du bruger HTML opbyggede sider, så tilføjer du en meta beskrivelse i toppen af koden – i head området. Bruger du derimod et CMS-system, som WordPress eller lignende, så findes der et hav af SEO plugins du kan downloade kvit og frit. Bizz Up anvender YOAST SEO-plugin, som giver en nem og hurtig mulighed for at tilføje den passende meta beskrivelse.

3. Dokument titel eller H1 titler

Du skal huske at inkludere din meta title i din overskift på siden, fordi det er det søgeord du vil findes på. Hvis dit søgeord ikke passer til dokumenttitlen, så skal du inkludere det i din H1 overskrift i selve brødteksten.


LÆS OGSÅ: ONLINE MARKEDSFØRING HAR VÆRET SVÆRT FØRHEN – OG DET ER DET STADIG


4. SEO-venlig URL

Du skal huske at gøre dine URL/links bruger- og læsevenlige for dine besøgende. I stedet for bizzup.dk/indlæg/=?398479324?-seo kan det være bizzup.dk/indlæg/onpage-seo-checkliste, fordi det er nemmere for dine besøgende at huske, skrive og gennemskue.

Dine URL kan være nøgleord for siden/indlæggets indhold.

5. Brug andre overskrifter end H1

Du skal bruge H2, H3, H4 overskrifter, så vidt det er muligt. Det gør læsevenligheden meget bedre for brugeren. Du kan med stor fordel anvende dine nøgleord i nogle af dem – men du skal ikke bruge dem i alle, selvfølgelig.

6. Brug medier

Du skal bruge billeder, videoer eller lydfiler til at gøre dit indhold mere spændende, og for at brugeren bruger mere tid på din side – på den måde bliver siden mere værd og attraktiv for google og andre søgemaskiner.

Du skal desuden huske at beskrive dine multimedier med dine nøgleord/søgeord, så indholdet matcher dine valgte billeder eller videoer. Det gør du ved at tilføje en ALT-tekst til dine medier.

Hvis du anvender HTML-kode findes der en udvidelse til fx dit <image> tag, og i CMS-systemet WordPress kan du tilføje ALT-teksten hurtigt og nemt, når du uploader dine billeder til systemet.

7. Brug dit nøgleord tidligt

Det betyder, at du skal bruge/skrive det tidligt i din tekst.

Hos Bizz Up bruger vi altid nøgleordet/søgeordet i vores underrubrik, før brødteksten. Så er vi sikre på, at læseren ved hvad teksten handler om – ligegyldigt om det er en side eller et indlæg.

8. Din side skal være mobilvenlig

Flere og flere bruger sin smartphone til at browse på, fordi den altid er lige ved hånden. Hvis du vil have en mobilvenlig side, så gør det nemt for dig selv, og få lavet en responsivt design – så passer det både til web, tablet og mobiltelefoner.

9. Forbedr loading-tiden på dit site

Den næst-vigtigste faktor ift. brugervenligheden af dit site og dine tekster, er loading-tiden. Hvis du har en langsom side, så går brugerne væk fra siden igen. En god tommelfingerregel siger, at loading-tiden ikke må være længere end 3 sekunder.

Reducer din loading-tid ved at mindske filstørrelsen på billeder og videoer. Du kan bruge online kompressorer eller billedredigeringsprogrammer.

Hvis du har brug for mere hjælp til din on-page SEO, så kontakt tlamedia.dk for mere hjælp.