Har du et ønske om at den give dig selv den ultimative oplevelse, når det kommer til fodbold, så er det måske en vaskeægte fodboldrejse, du skal på. En rejsemåde, som i disse år stadig stiger i popularitet, og det forstår man godt, når man hører, hvad der kan vente.

Det er ikke svært at blive inspireret, når man sidder og læser nyheder om fodboldkampe, stemningen på de store stadions og de oplevelser, man kan få, når man befinder sig på disse. Men hvorfor ikke gøre det til en ting, man selv skal opleve? I hvert fald findes der rigtig mange gode og relativt nemme muligheder for at komme afsted på en fodboldtur.

Planlæg fra start til slut

Skal du afsted på fodboldtur med vennerne, så er der masser af idé i at planlægge det ned til detaljen. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan holde nogle tidspunkter åbne, hvor man kan vurdere, hvad man har mest lyst til på det pågældende tidspunkt.

Der er dog mange gode grunde til at planlægge turen, så man får absolut mest ud af den. Det siger sig selv, at hvis man kun er afsted i få dage, kan tiden hurtigt flyve afsted, og derfor vil man selvfølgelig gerne gøre programmet kompakt, så man får det hele med, når man endelig er taget afsted.

Det kan eksempelvis handle om, at man planlægger sin overnatning, så man er i en god afstand fra stadions eller andre vigtige ting, man gerne vil se. Det kan også være, man skal prioritere at komme på en stampub, hvor fansene typisk mødes, hvis man gerne vil have den del af atmosfæren med.

Få mere end én kamp med på vejen

Selvom man primært tager afsted for at se en enkelt kamp, er der i de store byer ofte mulighed for at tage nogle ekstra kampe med, når man nu er i gang. I London kan det eksempelvis være at tage ind og se en kamp i de lavere rækker, hvor stemningen også kan være sublim, og hvor man også virkelig mærker det fodboldhjerte, området har.


LÆS OGSÅ: SÅDAN HAR NY TEKNOLOGI PROFESSIONEL SPORT


England er dog langt fra det eneste sted, hvor de går voldsomt meget op i fodbold. Eksempelvis har mange en fantastisk tur til Tyskland, hvor de også finder gode priser på billetter, stort set uanset hvilken række de ser kampe i. I Tyskland er der ofte også fyldt op på lægterne selv nede i de regionale ligaer, og det er altså også en stor oplevelse at være vidne til.

Mærk den unikke atmosfære

Når du tager på fodboldtur, så gør du det selvfølgelig for at opleve den gode fodbold, men i ligeså høj grad den atmosfære, som præger de store kampe. De fleste fodboldfans ved, hvor unik stemningen kan være på de engelske stadions, hvor de altså bare kan synge som ingen andre. Det gælder i særdeleshed også hos de lidt mindre klubber, hvor fansene er mindst ligeså ægte og trofaste, som hos de største.