Unge med interesse i innovation og iværksætteri kan allerede tage hul på deres interesse efter, de har afsluttet folkeskolen. På Gentofte HF kan du vælge en businesspakke, som er en af de mange linjer på skolen. På businesslinjen bliver man introduceret til at tænke innovativt og økonomiske tankegange samt til hvordan virksomheder hænger sammen. Har man en drøm om at starte egen virksomhed, er linjen en oplagt mulighed til at tage det første skridt i businessverdenens retning. 

En HF med et strejf af handel

Når du vælger den målrettede fagpakke, business, får du dine interessefag sammen med de traditionelle HF-fag. På en businesslinje er det muligt at få indsigt i, hvordan virksomheder kan få succes. Elever lærer om, hvordan virksomheder drives, så de får en større forretningsforståelse. Med indsigt i virksomhedsdrift og idégenerering bliver HF-eleverne klædt godt på til at videreuddannelse inden for faget. Uddannelsen giver også eleverne et godt grundlag for at kunne prøve kræfter som selvstændig. Med en iværksætter i maven kan det godt være svært at holde sig tilbage, og man kan næsten ikke vente med at komme i gang. Med en businesslinje på HF behøver man ikke vente.

Opnå færdigheder inden for businessbranchen

En HF med fokus på business er mere professionsrettet, end andre HF-uddannelser er. En af grundene til dette er, at man kommer ud og ser, hvordan virksomhederne er skruet sammen. Ved virksomhedsbesøg får man en langt større indsigt i, hvordan andre driver forretning. Mange tror, at man skal opfinde den dybe tallerken for at kunne være iværksætter, men faktisk forholder det sig slet ikke sådan. Iværksætteri handler i højere grad om at kunne forstå virksomheders grundlag og de bagvedliggende dynamikker, og så handler det naturligvis om viljen til at investere tid i sin idé. Tror man ikke selv på det, og handler man ikke på sin idé – så forbliver idéen højst sandsynlig bare en tanke. På en businesslinje får du de praktiske redskaber til at kunne finde frem til, hvilke muligheder virksomheder har. Her arbejder du blandt andet matematisk med virksomhedens økonomiske grundlag.


LÆS OGSÅ: 3 TING DU BØR OVERVEJE, INDEN DU SKIFTER KARRIERE ELLER STARTER UDDANNELSE


Bliv godt rustet til fremtiden

Uanset om fremtiden byder på videreuddannelse eller måske i højere grad iværksætteri, så får du gode forudsætninger for at arbejde med økonomi, handel og markedsføring. Få stillet din nysgerrighed og mød andre, der har blod på tanden efter handel og iværksætteri. Udfold din kreativitet og udnyt, at skolen giver dig analytiske værktøjer til at komme godt i gang med din karriere. Når man kombinerer praktisk erfaring med stor viden og forståelse for tal og økonomi, bliver man klædt godt på til fremtiden. Med et fokus på hvordan du kan optimere en virksomhed gennem f.eks. markedsføring, får du hands-on-erfaring inden for businessbranchen.

Forfølg dine interesser

Det bedste råd, når du vælger uddannelse, er at lytte til dig selv. Lad være med at tænke for meget over andres forventninger til dig. Mærk efter i maven og følg din fornemmelse. Du kan læse mere om Gentofte HF’s businesslinje ved at klikke her.