– Om Peter og kopierne

Tilfældige plakater i tilfældige rammer, gennemtyggede citater eller hvide vægge, der aldrig kom i brug. Vi påvirkes af de fysiske omgivelser. Har du endnu ikke overvejet kunst i din virksomhed, så er der god grund til at gøre det. Billedkunstner Peter Lundberg har mere end 40 års erfaring med udsmykning af firmadomiciler gennem malerier, der giver inspiration, glæde og ny energi.

Tekst: Majbritt Mikkelsen / Foto: Juul fotografi & Trinity

Vil du differentiere dig fra konkurrenterne og dermed forstærke effekten af dit brand, kan kunstnerisk udsmykning være en vej at gå. Men før du lægger bagsædet i bilen ned og sætter kurs mod Ilva, så slå koldt vand i blodet og hør og lyt til Peter Lundberg:

”Hvis du går med tanker om kunst på væggen i virksomheden, er det vigtigt at tænke i helheder og sammenhængskraft gennem en langtidsholdbar løsning. Alternativet er at falde i den nemme grøft og bare købe noget hist og pist, som ’sikkert passer ind.’ Min overbevisning og erfaring er, at individuel udsmykning viser forskellen på kopierne og originalerne.”

Peter Lundberg, Bizz Up Sommer 2020

Ordentlig udsmykning starter med rådgivning

Gennem mere end 40 år har Peter Lundberg solgt sine kunstværker til store og små virksomheder i ind- og udland. Ringkjøbing Landbobank, AVK-koncernen og Trinity Hotel & Konferencecenter er blot nogle af de virksomheder, som har kunstnerisk udsmykning fra hans hånd.

LÆS OGSÅ:

Iværksættere i Aarhus: Vildmarksbade i håndlavet bødker kvalitet

”De fleste udsmykninger er bestillingsopgaver. Derfor starter jeg oftest med en gennemfotografering af de lokaler, hvor der skal kunst på væggen. Både arkitektur, lysindfald, indretning og farver spiller ind på det færdige oplæg, som igen er afpasset projektets økonomiske ramme. Og vigtigt er, at du ikke behøver et kæmpe budget for at få et godt resultat. Du kan komme langt for kr. 50.000.”

Mere end bare underholdning

Peter Lundberg betegner sig selv som en ekspressiv kolorist, der maler fordi han ikke kan lade være. Den skiftende mode inden for kunst har aldrig interesseret ham:

”Jeg vil mere end bare at underholde. Der skal være noget på spil, og min kunst er til for at sætte tanker i gang og påvirke mennesker positivt.”

Og det mærkes i Ringkjøbing Landbobank Private Banking, hvor Peters kunst ifølge direktør René Bonde har en afsmittende effekt:

”I en travl hverdag har jeg ind i mellem behov for at stoppe op og tage en mental pause. Så stopper jeg foran et af Peters malerier på kontoret og lader tankerne flyve frit. Mens jeg går på opdagelse i maleriet, får jeg inspiration og ny energi. Det er virkelig god adspredelse i hverdagen.”

På Trinity Hotel & Konferencecenter er Peter Lundberg i øjeblikket i gang med kunstnerisk udsmykning af 31 værelser.

Peter Lundberg, Bizz Up Sommer 2020

Udstillinger

Aura Energi, AVK Tech, Regionshospitalet Viborg, Ferskvandscentret Silkeborg, SKOVBY, Sparekassen Kronjylland, Galten, Stålservice i Jelling, Ringkjøbing Landbobank Private Banking Aarhus og Trinity Hotel & Konferencecenter i Snoghøj m.fl.

Største soloudstilling

Just Memories, Kunstcentret Silkeborg Bad i 2015

PeterSe mere på www.peterlundberg.dk og www.forlaget-profil.dk