Linnéa Schmidt – Farmaceut, Kræftforsker og Investeringsspecialist.

Jeg hedder Linnéa Schmidt og er oprindelig fra byen, Göteborg, i Sverige. Jeg mødte min kæreste, Peter, i Hollywood, da jeg besøgte min veninde i Los Angeles i 2010. Så jeg fandt mit livs kærlighed i en dansk mand i USA – og det er grunden til at jeg, i 2015, flyttede til Aarhus. I 2018 fik vi vores datter, Lærke, og så flyttede vi, i 2019, til Vejgaard, i Aalborg. Jeg er uddannet farmaceut, og når jeg ikke er på barsel arbejder jeg indenfor kræftforskning.

En af mine absolut største passioner og hobbier er, investering. Eller måske primært, at sprede budskabet om at alle kan investere. Jeg brænder især for at formidle dette til kvinder, da vi er ret få kvinder som investerer.  Vi går glip af et stort afkast, fordi mange tænker ”økonomi er ikke noget for mig”. Jeg havde det på præcis samme måde selv, da jeg begyndte at investere. Men jeg fandt ud af at – jo! det kunne jeg jo lære. Og så blev jeg bare helt bidt af det, og kunne mærke at dette skulle spredes! Sammen med Anna Svahn (som jeg mødte via netværk) skrev jeg bogen ”Investeringsguiden” som blev udgivet i maj 2018. Det var en fantastisk process, og jeg kan nok stadig ikke helt forstå, at jeg har skrevet en bog om investering.

Jeg arbejder hver dag med de Facebook communities/  -grupper jeg driver: Ekonomiguiden i Sverige (med totalt over 150.000 kvinder i vores kanaler) som jeg driver sammen med Anna Brännhult, og ”Moneypenny – Kvinder som investerer” / Moneypenny and More i Danmark  (snart 10.000 medlemmer) sammen med Ann-Christina Lykke. Moneypenny har også en gruppe i Norge (over 10.000 medlemmer) som vi driver sammen med Beate Engelschiøn.

Da jeg ikke har så meget tid i min hverdag så bliver det desværre ikke så ofte som jeg netværker fysisk, altså ude og mødes. Jeg får meget ud af at netværke i online communities, selvfølgelig indenfor de grupper jeg selv driver, men også i andre fora. Men jeg nyder mest at ses IRL selvfølgelig, og prøver at komme med til så meget jeg kan. Derudover planlægger vi, i Moneypenny, en del arrangementer, hvor vi også får mulighed for at møde spændende og inspirerende mennesker. Så, jeg netværker nok på begge måder – mødes IRL men også online.

Da jeg er svensk og er flyttet til et nyt land, uden at kende nogen, har jeg virkelig fået udviklet mine ”networking-skills”. Det er ret udfordrende, da jeg ikke har det så godt med følelsen af at jeg måske er i vejen. Det er dumt, det ved jeg godt. Men det er sådan man har det nogen gange.

Men de gange jeg har sagt til mig selv at nu skal jeg altså komme ud, så er det bare blevet så godt. Mennesker er fantastiske, og det er så spændende at lære nye mennesker, at kende. Det gør mig glad at møde andre mennesker, og jeg bliver også fyldt op med idéer, inspiration og motivation.

Networking er, at mødes. Det kan være for at have en hyggelig snak, eller for at starte business sammen. Jeg synes personligt, at det primære med at netværke, er at man møder mennesker, som f.eks. har de samme interesser, som komplimenterer en selv godt, eller nogen som man kan tage et lille glas sammen med. Networking kan, for mig, være alt fra en fremtidig god veninde man kan nyde en god frokost sammen med, til en fremtidig fantastisk business partner.

Jeg ville nok sige, at alt det jeg laver indenfor investering (at sprede budskabet, at alle kan investere) og finansiel empowerment af kvinder, er på grund af netværk. Jeg er jo uddannet farmaceut, og arbejder som forsker indenfor kræftområdet. Altså ret lang væk fra noget som minder om økonomi og investering. Så ville det ikke have været, for det netværk, jeg har lavet i de online communities jeg administrerer. Men også i de fysiske møder, som jeg initierer eller kommer med til, så ville jeg ikke være her, hvor jeg er i dag.

Ann-Christina Lykke, som jeg i dag driver Moneypennygruppen og vores virksomhed Moneypenny and More med, mødte jeg til et investeringscafé. Et møde som jeg initierede, da jeg gerne ville mødes med mennesker som delte mine interesser. I dag er jeg så glad for at jeg mødte hende, og vi har begge vores forcer som vi bruger for at gøre Moneypenny så godt som muligt. Derudover synes jeg at vi har den bedste kommunikation. Den er tydelig og respektfuld, og vi laver ofte forventningsafstemning.

En god networker er en som løfter andre mennesker.  Derudover synes jeg at en god netværker, er en som er autentisk, har høj integritet, er åben, og som er tydelig i sin kommunikation.

Foruden den gode oplevelse, at have mødt Ann-Christina via en investeringscafé, er nok en anden god oplevelse, at jeg, via godt netværk i dag har udgivet en rapport  omkring ligestilling i børsnoterede virksomheder (Pennyrapporten 2019). Det gjorde vi sammen med Ewelina og Helene i virksomheden GoGetty, som til daglig arbejder med diversitet i danske virksomheder. Denne type rapport har jeg ventet på i alle de år jeg boet i Danmark (4 år), og jeg er kommet til et punkt, hvor jeg tænkte ”så laver vi det da bare selv!”, og denne idé støttede heldigvis min dejlige businesspartner, Ann-Christina. Tak være at jeg kendte Ewelina lidt fra tidligere, så kunne vi ”joine forces” og udgive denne første og vigtige rapport som kortlægger ligestilling i danske børsnoterede virksomheder.

 

Faktaboks

  • Nadja Joensen er stifter af onlinemagasinet, Netværkeren
  • Han arbejder i øjeblikket på udvikling af en engelsk udgave af Netværkeren
  • Hun driver desuden kvindenetværket, Boss Lady Aalborg, hvor der er over 1200 kvindelige medlemmer
  • Se magasinerne på https://www.netvaerkeren.dk/magasinet