Thomas Panz Jepsen blev alvorligt syg i 2016, og her kom hans netværk ham til gode, da han virkelig havde brug for dem.

Jeg kommer fra Sønderjylland, men har faktisk boet i alle kroge af Danmark, samt i udlandet.

Siden jeg var 11 år har jeg arbejdet. Jeg tog en kontoruddannelse på Handelsskolen. Et par uger efter, flyttede jeg til Miami, og boede der i 8 måneder. Jeg var meget ung, og forstod egentlig ikke helt alvoren i de internationale virksomhedsarrangementer jeg arbejdede med, så jeg levede bare livet, oplevede en helt masse nye ting, og fik erfaring.

Efter de 8 måneder i Miami, flyttede jeg til Bulgarien, hvor jeg tog på Guide skole. Jeg forventede egentlig ikke en hel masse af dette, men tog blot det der kom min vej som livserfaring. Jeg endte med at få arbejde i Den Glade Viking, hvor jeg var ansat i 5 år.

 

Du vil også kunne lide…

Netværkeren: Jeg netværker på mange måder

 

Jeg kan sagtens drage en parallel til, det at netværke, og mit arbejdsliv. Jeg har nemlig altid haft mine egne projekter, og været god til at tale med mennesker. Mine tanker går altid om hvem de mennesker omkring mig er for nogle, og hvad vi kan gøre for hinanden. Det er ikke så meget af lyst at jeg gør det, men af ren overlevelse. Sagt på den måde, at har jeg ikke selv kompetencerne, søger jeg efter dem i mit netværk, for at få løst en opgave. Det er noget, der flittigt bliver benyttet i rejse- og restaurationsbranchen, hvor jeg har erfaring fra. Jeg var jo guide for unge mennesker der rejste til Bulgarien for at feste. Et godt eksempel er at jeg endte med at blive Promoter chef og bestyrede Den Glade Viking – blot efter en enkelt sæson. Det har resulteret i at jeg har været med til at åbne flere stedet i Danmark også, samt været bestyrer af stederne. Den erfaring har jeg benyttet i mit erhvervsliv senere hen.

Efter min erfaring i Den Glade Viking, var jeg atter klar til Miami. havde jeg behov for at lave noget professionelt på et andet plan, og var meget mere klar til at gribe det an. Derfor rejste jeg tilbage til Miami. Her blev eg logistikchef for en dansk virksomhed. Dette job handlede i den grad om at netværke, og man skulle have forståelsen for at netværke og det at have mange kontakter rundt omkring, for at man kunne løse opgaven bedst muligt. Jo mere man arbejder på denne måde, jo flere led bygges der op i netværket.

I 2016 blev jeg alvorligt syg

I januar 2019 stod det så skidt til med min sygdom, at den var ved at tage livet af mig. Det var meget hårdt og svært for mig. Det hele braste sammen for mig. Alt lå i ruiner.

Den dag hvor jeg selv fik mig kæmpet ned på sygehuset fordi jeg var ved at stille træskoene. Jeg fik at vide, ”Du skal opereres nu ellers dør du!”.

Efter 7 timers operation, vågnede jeg, og de havde fjernet problemet. Det føltes som om alle mine problemer var væk. Jeg havde fået en stomi. Alt var godt. Men mit liv var i ruiner, og mørbanket efter alt det der i processen – både psykisk og erhvervsmæssigt. Jeg har haft 6-7 operationer efterfølgende så jeg slipper for stomien i dag.

Jeg var selvstændig elektriker. Det blev jeg fordi, jeg har lært meget af at min stedfar, som er elinstallatør, hvor jeg i mine unge år, har arbejdet for ham på deltid.

Jeg stod pludselig med en meget stor gæld og virksomhed i ruiner, som jeg ikke kunne drive, fordi jeg ikke længere var i stand til at drive virksomhed i så mange timer ad gangen. Var i fuldstændig i vildrede om hvad jeg skulle på daværende tidspunkt.

Jeg havde glemt at jeg kendte mange mennesker – mit netværk.

Så jeg startede med at gå på LinkedIn. Jeg ønskede fortsat at være selvstændig. Jeg er et idémenneske af natur, så jeg får mange idéer hver dag.

Jeg lagde mig rigtig meget op ad de mennesker jeg kendte i København, efter mit sygdomsforløb. Det var nemlig det her netværk der fik mig i gang. Jeg havde en stor mængde projekter i gang i min selvstændige virksomhed, men da jeg pludselig blev syg, kunne jeg ikke håndtere dem. Så tæppet blev rykket væk under mig. Jeg prøvede alt hvad jeg kunne for at redde min virksomhed. Men udgifterne til dette blev en stor omgang, fordi jeg var nødt til at ansætte for at få løst de igangværende ordrer.

En fantastisk netværksoplevelse

Jeg lagde et opslag op på LinkedIn på et tidspunkt som gik viralt. På baggrund af opslaget, fik jeg et opkald mens jeg lå indlagt. Det var et opkald fra min papfar. Han havde en kammerat i Berlin, som var begyndt at arbejde for et schweizisk firma som havde eksisteret i 65 år. De skulle bruge en ny generation i ledelsen. De laver postkasser, pakkebokse og deponeringsanlæg. Han satte mig i kontakt med ham. De vil ekspandere i Europa, hvor de skulle bruge en i København – og de syntes jeg skulle gøre det. Så længe jeg kan se at der er udviklingspotentiale, så er det noget for mig. Derfor er jeg deres forhandler i Danmark den dag i dag. Så det job fik jeg via mit netværk. Hele min salgskanal er baseret på mit netværk.

Der findes 2 slags netværk:

  • Venner/ familie
  • Forretningsmæssigt netværk

Det forretningsmæssige netværk er hvor man kan tilbyde en forretningspræsentation – fortælle om de produkter/ ydelser man sælger. Jeg kender mange fra byggebranchen fra min tid som elektriker. Der lærer man også hvem man skal tale med i forhold til mange andre komplimentære arbejdsopgaver indenfor branchen. På den måde får man også nye bekendtskaber. Det hele bliver stablet på benene via netværk. Der er ingen tvivl om det.

Netværk er for mig et virkeligt stort nøgleord. Det har det også været i forhold til at komme over min sygdom, fordi det var så hårdt psykisk. Netværket havde forståelse for min situation. Da jeg var alt for dybt ude at svømme med mine leverandører, så hjalp de mig, fordi vi har gode relationer.

Hvis man nu kigger netværk man har, så kan man tydeligt se hvilke de gode er – det er dem man har skabt nogle gode relationer med. For mig at se bruger jeg meget at pleje mit netværk fordi jeg ikke har meget andet via uddannelse, men kun erfaring. Det er mit vigtigste at falde tilbage på. Hele vejen igennem hver eneste gang der har været noget.

Rally – The Real Way To Dakar

I hele forløbet med min sygdom, har jeg lært meget om sig selv. Så jeg har valgt at jeg også vil hjælpe andre mennesker, som står samme/ lignende situation som jeg gjorde, ved at dele ud af mine erfaringer. Det er en ufrivillig viden jeg havde fået tildelt. Jeg ønsker at motivere andre til at komme videre, fordi det er så vigtig en del af det at komme over sygdommen. For at binde det op på noget, oprettede en Instagramkonto, hvor man kan følge mig i mit forløb, da sygdommen, Colitits Ulcerosa, ikke er synlig. For at illustrere den, og gøre den mere håndgribelig. Der skulle et mål til. Nogle vælger eksempelvis at opnå målet om at løbe et halvmaraton. Jeg har vlgt at jeg skal på interkontinentalt rally i Afrika. Det er lidt ekstremt at kaste sig ud i, men det er hvad jeg kunne tænke mig, og har besluttet mig for. Så begyndte jeg at gå i gang med at søge rundt i mit netværk – om hvordan jeg mon skulle opnå mit mål? En af mine kammerater har gjort det før.

Men det koster ca. 50.000kr. at komme afsted. Specielt via LinkedIn søgte jeg sponsorer – ikke nødvendigvis penge, men måske noget grej dertil, såsom udstyr og tøj. Der er allerede virkelig mange der har gjort meget for at støtte mig i min idé.

Jeg er dog ikke kommet afsted, som planlagt. Jeg skulle have været afsted lige nu, men det er udskudt til 2022 grundet Corona.

Men uden mit netværk ville intet af det kunne ladet sig gøre. Projektet er godt i gang, så må vi blot vente til dagen hvor jeg kan komme afsted og få udlevet mit mål.

Mit tip til andre netværkere som jeg selv

  • Tal med mennesker fordi du er oprigtigt interesseret i dem
  • Grib chancen når du får tilbudt en mulighed – sig ja

Jeg har et godt eksempel på en mulighed der opstod på en dag hvor jeg havde tømmermænd. Solen skinnede. Jeg tog ud at bade ved Ofelias plads i Honolulus skjorte. Planen var at jeg skulle sidde i solen og slappe af hele dagen. Så ringede en veninde og fortalte at hun sidder på en lidt pænere café. Altså et sted, hvor de sjældent ville de lukke en ind der har shorts på. Hun inviterede mig til at drikke champagne. Jeg sagde pænt, nej tak, men hun fik mig alligevel overtalt. Jeg tog afsted. Mens vi sad der og drak vores champagne, kom der en person forbi, som vi faldt i snak med. Hun arbejdede for et firma, som var potentiel samarbejdspartner til det firma jeg arbejder i på nuværende tidspunkt. Så en helt almindelig solskinsdag endte med at udvide netværket med en potentiel samarbejdspartner/ kunde. Tænk, hvis ikke jeg havde sagt, ja tak, til det glas champagne?

 

 

Faktaboks

  • Nadja Joensen er stifter af onlinemagasinet, Netværkeren
  • Han arbejder i øjeblikket på udvikling af en engelsk udgave af Netværkeren
  • Hun driver desuden kvindenetværket, Boss Lady Aalborg, hvor der er over 1200 kvindelige medlemmer
  • Se magasinerne på https://www.netvaerkeren.dk/magasinet