Nadja begyndte at netværke for alvor i 2012, hvor hun flyttede til en helt ny by, hvor hun ingen kendte, for at studere.

 

Netværkeren, Nadja, netværk, Boss Lady Aalborg, Bizz UpNetværkshistorie

Nadja arbejder som erhvervskonsulent i energibranchen. I sin fritid er hun Netværksfacillitator og stifter af Boss Lady netværket i Aalborg, hvor hun står for det grafisk udtryk. Det sidste skud på stammen, er magasinet, Netværkeren, som hun selv har produceret.

Jeg er, hvor jeg er i dag, af mange grunde. Jeg tror på, at der er en grund til alting, der sker for os. Der sker løbende nogle nye ting, der gør at man ender i en ny situation. Jeg har altid været typen, der finder på nye idéer, og hurtigt begyndt at sætte dem igang.

Nu arbejder jeg på dette (hobby-)projekt, magasinet, Netværkeren, fordi jeg har en stor passion for at kreere visuelle historier. Idéen kom af, at jeg er netværker, og møder nye mennesker hele tiden. Dette har jeg gjort, både som selvstændig og af personlige interesser, men selvfølgelig også fordi jeg nu er netværksfacilitator for netværket, Boss Lady, i Aalborg.

Det interesserer mig rigtig meget hvordan mennesker kommunikerer og gør brug af deres netværk. Det er også ret interessant, at det også er et emne, hvor mange ikke fortæller hvordan de gør. Det er forskelligt hvordan man netværker i forhold til hvor man er i livet og hvad man selv ønsker at få ud af den networking man foretager sig. Men fællesnævneren er, at man netværker altid på den ene eller anden måde, med henblik på det udbytte man selv søger.

Netværkeren, Nadja, netværk, Boss Lady Aalborg, Bizz UpJeg netværker på mange måder

Både offline og online. Især for nogle år siden, hvor jeg var jobsøgende, samtidigt med at jeg er freelancer og selvstændig. Det er vigtigt med et netværk både, personligt og erhvervsmæssigt. Hvis man er selvstændig, kan man benytte sit netværk for at bygge en kundedatabase op. Hvis man er jobsøgende, holder man relationerne ved lige, så man evt. bliver refereret til ledige stillinger, kontakter eller andet.

Det er altid vigtigt at netværke. Men man skal også tænke over om man netværker realistisk, og at det ikke bliver overfladisk, og dermed ikke værdiskabende. For mig er det vigtigt at det er værdi-skabende, og giver mening. Jeg har f.eks. altid en tanke med et netværksarrangement, jeg har tilmeldt mig til. Den tanke er, at jeg vil komme hjem med ny viden og inspiration. Noget jeg ikke vidste i forvejen.

 

Du vil også kunne lide…

4 gode råd: Sådan netværker du dig til øget vækst

 

Networking for mig, er mange ting. Man kan netværke på mange forskelllige måder. Nu, både online og offline. Jeg begyndte, mere specifikt, at netværke, da jeg flyttede til Aalborg tilbage i 2012. Jeg deltog i diverse arrangementer og netværksmøder. Jeg har boet og er opvokset det meste af mit liv i Horsens, Midtjylland. Det var dengang, mest af alt, for at få nogle bekendtskaber, til at starte med. Efterhånden begyndte man at få flere og flere bekendtskaber, som man så kunne bygge nogle relationer til fremover. Hvadend det var privat- eller erhvervsmæssigt.

Venner fra hele verden

Jeg har fået en hel masse forskelligt ud af at netværke. Jeg har både udvidet mit netværk og min forståelse på mennesker, kulturer og livsstile. Jeg har fået venner flere steder i verden nu. Indenfor de sidste 8 år, har jeg fået venner, der bor både i Sydeuropa, Skandinavien, USA og Asien. Jeg har endnu til gode at besøge USA, Asien og nogle steder i Sydeuropa og Skandinavien. Men jeg har mulighed for at opleve disse steder med lokale venner, som gerne viser rundt og får personligt besøg. Det synes jeg er en enorm spændende måde at rejse på. Det er oplevelser jeg søger.

Netværkeren, Nadja, netværk, Boss Lady Aalborg, Bizz Up

For en af mine store passioner, er nemlig at rejse. Jeg kommer oprindeligt fra Færøerne, så jeg har været vant til at rejse siden før jeg kunne gå, da jeg altid har haft familie boende i flere lande. Så som start var det egentlig blot flyturen mellem Færøerne og Danmark.

Da jeg egentlig har været tosproget siden 2. klasse i folkeskolen, har jeg haft en enorm interesse for sprog og kulturer, og dermed at kommunikere perfekt verbalt et fremmedsprog, så meget, at en fra landet kunne fortælle mig, at jeg lød som en lokal. Det var en stor ære at få at vide, som barn, at jeg lød som jeg kom Fra Danmark, efter kort tid. Så kort sagt, har jeg fået en hel masse nye bekendtskaber, lokalt, nationalt og internationalt, som bidrager til min store rejselyst.

En god netværker, netværker personligt, og ikke på kold kanvas. Det bliver meget upersonligt, hvis man tager til netværksarrangementer, og går lige på med at sælge sine services eller at rekruttere sine services. Jeg mener, at være en god netværker, er når man har sin personlighed med sig. Man skal deltage i et netværksarrangement som sig selv, og tale med andre mennesker.

Giver fornyet energi

Det, jeg selv gør, når jeg gør mig klar til at netværke, er at tage af sted med et helt åbent sind. Jeg ved aldrig hvilke nye indtryk, jeg kommer hjem med. Hver gang jeg har været til et netværksarrangement, vender jeg tilbage med fornyet energi, og måske endda ny viden.

Det kommer helt an på hvad der var på agendaen, hvad jeg kommer hjem med. Men det der er gengivende, er at jeg altid kommer hjem med noget nyt, som jeg ikke vidste før. Det kan godt være jeg kendte til dagsordenen og emnet der blev talt om, men måske mødte jeg nogle nye spændende mennesker med en viden, som jeg kunne inspireres af. Det er forskelligt hver gang. Noget nyt hver gang. Dette er bl.a. også grunden til at jeg er medarrangør i Boss Lady netværket. Her har jeg ligeså stor indflydelse for agendaen, som mine 3 andre medarrangører, Kathrine, Ann og Ann.

Desuden er det også vigtigt at holde relationerne ved lige. Med en salgsbaggrund, ved jeg hvor vigtigt det er at holde relationerne med kunderne ved lige. I en skobutik, kommer kunderne tilbage, når de har brug for nye sko, fordi de gerne vil have din ekspertise. I Key Account Management verdenen, er der større værdi i at fastholde kunderne i længere tid, da der bruges mere tid og energi på potentielle kunder. Så husk at ’fodre’ de relationer du allerede har.

Nederlandene

Jeg synes at jeg har haft rigtig mange gode oplevelser i forbindelse med networking. Men hvis jeg skal nævne noget, der var af særlig karakter, så er det nok da jeg flyttede til Nederlandene. Tilbage i 2013, blev jeg medlem af Aalborg Rotaract, som er en ungdomsorganisation af Rotary. Det er et internationalt netværk.

Forinden jeg flyttede til Nederlandene, Den Haag, kontaktede jeg de lokale Rotaractklubber, fordi jeg netop vidste at jeg skulle bo der i 6 måneder i forbindelse med et praktikophold. Jeg ville sikre at jeg fik lært noget om Nederlandenes kultur, evt. sproget, og set noget af det nye land jeg nu skulle bo i.

I Den Haag havde de nemlig både en international klub og en lokal. Den lokale klub inviterede mig straks til deres møder, som jeg deltog i som det første, da jeg var kommet på plads. Dernæst inviterede de mig til at være gæst i hele den periode jeg skulle være boende i Den Haag.

I 6 måneder måtte jeg deltage i deres møder, events og arrangementer. Det er noget af det mest værdiskabende jeg har oplevet ifm. networking. Jeg mødte lokale, lærte Hollandsk og talte med lokale venner. Jeg tog endda på tur med dem til Belgien i en weekend, hvor vi skulle på skattejagt, uden SmartPhones og data. Det var meget grænseoverskridende, da jeg ikke talte flydende hollandsk. Og dette var ikke den eneste gang jeg benyttede den internationale kontakt med Rotaract. Jeg mødtes også med Rotaract klubben i Oulu i Finland. Men det var en oplevelse jeg ikke ville være foruden.

Jeg besøgte også Rotaract i Oulu og Helsinki i Finland, og Rotaract i Prag, Tjekkiet.

 

Faktaboks

  • Nadja Joensen er stifter af onlinemagasinet, Netværkeren
  • Hun arbejder i øjeblikket på udvikling af en engelsk udgave af Netværkeren
  • Hun driver desuden kvindenetværket, Boss Lady Aalborg, hvor der er over 1200 kvindelige medlemmer
  • Se magasinerne på https://www.netvaerkeren.dk/magasinet