Sidste år brugte danskerne 129,3 mia kr. på e-handel, hvilket betyder, at e-handlen er vokset med mere end 280% over de seneste syv år. Med denne voldsomme stigning taget i betragtning, er det derfor ikke underligt, at der i dag sættes enormt store krav til det indhold, der skal repræsentere de fysiske produkter på nettet.

Foto: Amalie Danscher, Packshoot ApS

Content Creation

At interessen for e-handel er stigende, kommer ikke som nogen stor overraskelse. Der bliver stillet større og større krav til hele branchen. Vi skal ikke bare kunne handle på alle tidspunkter af døgnet, vi skal også have den samme oplevelse og de samme muligheder, som når vi shopper i de fysiske butikker. Derfor er virksomhederne for alvor begyndt at satse stort på Content Creation.

Det kræver enorme mængder indhold at promovere sig online. Der skal produceres produktbilleder og -beskrivelser, databerigelse, video og billeder til lookbooks samt image- og SoMe-kampagner som skal versioneres korrekt alt efter hvilken kanal den rammer. Derudover er der en masse håndtering, efterbehandling samt implementering af indholdet til digitale platforme. De fleste marketingsafdelinger ligger ikke inde med de kompetencer og ressourcer, der skal til for at producere så meget indhold, og det er næsten umuligt at ansætte sig ud af det, da det er de færreste, der kan udfylde så mange roller på én gang.

”Vores største konkurrent lige nu er virksomheder, der vælger at insource deres content-produktion. De finder dog hurtigt ud af, at dette ikke er så lige til. Først og fremmest er det typisk meget svært dels at finde en kandidat med de rette kompetencer og derefter at udnytte kapaciteten optimalt over en længere periode. Dette skyldes primært store udsving i mængden af produkter, der skal behandles og dermed gøres tilgængelige online.”Udtaler Hans Asmussen, kreativ direktør, Packshoot ApS.


LÆS OGSÅ B2B marketing 2020: Content, video og automation er vigtigst


Mange virksomheder er derfor nødt til at tænke i andre baner. De indgår nye samarbejder med virksomheder som fx Packshoot ApS, der netop har specialiseret sig i produktion af visuelt og tekstuelt materiale målrettet e-handel. På den måde flyttes hele content-produktionen og den drives i stedet som en lille kreativ virksomhed i virksomheden. Et sådant samarbejde gør det muligt at fokusere på andre arbejdsområder, mens Packshoot med sine teams, der består af specialister inden for hver deres content-kategori, tager sig af produktionen.

packshoot, content creation, produktbilleder, produkttekster, produktbeskrivelser, Bizz Up Efter 2019

Time to market

Der er ofte bundet store likvider i produkter og varelagre. Derfor har ”Time to market” meget stor betydning for brand-owners, multibrand-webshops og grossistvirksomheder. Konkurrencen er hård og det er derfor altafgørende, at man er de første til at tilbyde forbrugeren de nyeste produkter. Det handler om at få sine produkter solgt så hurtigt som muligt i perioden, fra produktet lander på lagerhylden eller i plukkerobotten, til vi er nået til sæsonens afslutning. Det er her kombinationen imellem logistik og content-produktion bliver interessant. Hvis man går ind og ser på produktets rejse fra produktion til slutforbruger, så er det muligt at nedbringe ”Time to market” ved at producere virksomhedens content på deres lager eller ved deres lagerudbyder.

”Dertil har vi udviklet et ordresystem, som kan håndtere automatisk ordremodtagelse og levering af content direkte til kundens PIM system eller lign. Herudfra kan vi planlægge og optimere produktionen af content gennem de forskellige produktionssteps. Således er vi helt nede på 13 timers produktionstid, fra vi modtager et produkt, til det er sat til salg på kundens webshop.”  – Udtaler Amalie Danscher, Fashion communicator og produktionskoordinator, Packshoot ApS.

En værdiskabende løsning

De stigende krav til content og dermed produktionen heraf får virksomheder til at finde sammen i nye værdiskabende konstellationer. Her tænker de alternativt for at udnytte kompetencer, spare tid og sammen skabe content, der skal aflive nogle af e-handlens udfordringer og samtidigt give forbrugerne en oplevelse udover det sædvanlige.

Én ting er i hvert fald helt sikkert:

E-handel og derfor også behovet for content-produktion er kommet for at blive.

packshoot, content creation, produktbilleder, produkttekster, produktbeskrivelser, Bizz Up Efter 2019

 

FAKTA: 

  • Producerede i år 2018 mere end 253.000 produktbilleder og godt 30.000 produktbeskrivelser
  • Har hovedsæde i samme bygning som verdens største 3PL autostore-løsning hos Prime Cargo i Koldning. Derudover har de afdeling i Fashion Hub CPH i Greve, og er på nuværende tidspunkt ved at konsolidere sig til etablering af nye afdelinger i udlandet
  • Packshoot tilbyder gratis testproduktion af produktbilleder og -beskrivelser efter no cure – no pay princippet
  • Læs mere på www.packshoot.dk eller ring på +45 71 99 21 10