Et godt råd, et lead, en anbefaling, værdifuld sparring. Et godt netværk er guld værd, hvis du bruger det rigtigt og sætter pris på de enkelte mennesker, som udgør dit netværk. Det oplever pegani.dk på tæt hånd.

Både i privatlivet og erhvervsmæssigt har vi mennesker et grundlæggende behov for at blive anerkendt. En undersøgelse fra 2015 viste, at manglende ros og anerkendelse for det arbejde du laver, fik en andenplads over mangelvarer på danske arbejdspladser, og dette punkt blev nævnt som et af de forhold der skadede arbejdsglæden allermest. Det er desværre ikke en del af den danske arbejdskultur, at vi roser eller anerkender.


LÆS OGSÅ: 

Susie Lynge: ”Vi bør opkvalificere netværkskompetencer”


Samme undersøgelse viste at deltagerne, der havde fået en positiv besked fra en kollega inden de skulle løse en opgave, løste opgaven bedre og med mindre stress indblandet. Det blev konkluderet at ros på jobbet ikke kun gør os gladere, men også mere produktive, kreative, motiverede og mindst ligeså vigtigt: mindre stressede.

Sig det med luft

Om det er med ord eller blomster, vi bruger når vi sætter pris på andre og anerkender deres arbejdsglæde og motivation, er underordnet. Men ofte er det lettere at sende en tak i form af blomster, chokolade eller noget helt tredje. ”Noget helt tredje” har Bettina Pegani, medindehaver af webshoppen www.pegani.dk, lavet en forretning på. Med konceptet ’Send en ballon’, kan du sende en sjov hilsen til en fødselar, en nyfødt, en kollega eller én i dit netværk. Har du nogen i dit netværk, som du ikke taler med så ofte, er det en genial måde at starte kontakten op igen, hvis den skulle være faldet helt væk eller bare en anden måde at sige ’tak’ på.

Pegani.dk, Bizzup.dk, Send en ballon, netværkspleje

Studier har vist, at taknemmelighed fører en masse gode ting med sig, såsom mindre stress, øget selvværd og et forbedret arbejdsklima, hvilket også hænger godt sammen med det at rose.
Det kan virke som en lille og ligegyldig ting at takke din kollega for at have hjulpet dig med din computer eller hvis kaffemaskinen drillede. Få en portion glædeshormoner – både du og din kollega – ved at rose dem og sige tak for hjælpen, det gør mere end man regner med.

Tak er den bedste netværkspleje

Bettina Peganis ballonhilsener er en måde at overraske i dit netværk på. Det er kreativt og ude af boksen, frem for den sædvanlige buket blomster eller to flasker vin ved juletid. Det kan være utrolig vigtigt at holde sit netværk ved lige, om du er i job eller ej. Er du jobsøgende, kender dit netværk måske de rigtige mennesker, der får dig i job igen og har du arbejde, kan du få sparring inden for dit felt. Har du fået et job gennem dit netværk eller har du nået et mål i dit nuværende job, så husk at sige tak. Det vil i bedste fald skabe en positiv boomerangeffekt for dig selv, både det at rose og anerkende dem omkring dig og de vil sandsynligvis have lettere ved at gøre det samme for dig.

Send en ballon, Pegani.dk, bizzup.dk